Attero verwerkt afval tot nieuwe grondstoffen en groene energie. Daarmee dragen zij bij aan de circulaire economie, energietransitie en gaan ze klimaatverandering tegen. Al meer dan 90 jaar is het bedrijf toonaangevend in de Nederlandse afvalverwerking. Met 800 enthousiaste medewerkers op 18 locaties wordt jaarlijks 3,6 miljoen ton afval tot grondstoffen en energie verwerkt. Attero werkt kunststofstromen uit verpakkingsafval op tot grondstoffen die ingezet kunnen worden om nieuwe producten te maken. Zo sluiten ze samen de cirkel.
In 2019 openden Frans Timmermans en Attero’s directeur Paul Ganzeboom de Polymer Recycling Plant (PRP). In deze innovatieve installatie worden vervuilde folies en mixed plastics uit nascheiding- en PMD-sortering gerecycled tot een hoogwaardig regranulaat. De installatie is mede tot stand gekomen dankzij een Europese LIFE-subsidie.
De kunststoffen worden in de PRP eerst verkleind tot flakes en daarna koud en vervolgens heet gewassen, waarbij schoonmaakmiddelen worden ingezet. De benodigde warmte wordt geleverd door Attero’s afvalenergiecentrale. Door de intensieve wassing worden aanhangend vuil, papieren labels en vetten netjes verwijderd zodat schone flakes overblijven. Die worden gevoed in een extruder die er met druk en hitte regranulaat van maakt.
Dit regranulaat wordt gebruikt bij de productie van o.a. folie, buizen, emmers, panelen en pallets en vervangt op die manier nieuwe grondstoffen die uit aardolie of gas worden gemaakt.
Bezoek Attero tijdens de Kunststoffenbeurs op 20 en 21 september op stand 306.
Kijk voor meer informatie op www.attero.nl.