Ons nieuwe polymer processing lab is bijna compleet, we zijn alleen nog op zoek naar jou: een enthousiaste professional met kennis en ervaring van kunststofverwerkingstechnieken die ons lab naar een hoger niveau gaat brengen.
Functieomschrijving
Machineopstellingen voor de productie van thermoplastische composieten bedenken en door ontwikkelen. En die snel en op een slimme manier aanpassen voor verschillende onderzoeksdoelen. Daarmee ga jij als technicus van het nieuwe Polymer Processing Lab aan de slag bij de TU Delft op de afdeling Aerospace Structures and Materials. Je werkt daarbij nauw samen met een vakkundige collega-technicus van wie je veel kunt leren. Samen ondersteunen jullie ervaren én startende onderzoekers in een internationale omgeving door mee te denken in oplossingen en het geven van de juiste instructies.
Je helpt in onderzoeksprojecten mee om tot oplossingen te komen voor de verschillende verwerkingsprocessen voor thermoplastische polymeren. En je bent verantwoordelijk voor de gebruikte apparatuur. Het gaat onder andere om de productie van composiettapes, geautomatiseerde plaatsing van deze tapes en het lassen van thermoplastische composieten. In zo’n project ontwikkelen onderzoekers bijvoorbeeld ontwerp- en fabricageoplossingen voor lichtgewicht composiettanks. Die kunnen vervolgens doorontwikkeld worden voor tanks voor de opslag van vloeibare waterstof door industriële partners.
Met je werk draag je als technicus bij aan een duurzame toekomst van de lucht- en ruimtevaart. Bovendien bouw je unieke kennis en ervaring op het gebied van polymeren en composieten op. Je hebt de unieke kans om een bijdrage te leveren aan het nieuw op te zetten polymer processing lab, welke onder andere een tapeline, tapespreader en extruders zal huisvesten. Het lab zal de schakel zijn tussen de onderzoeks- en industriële omgeving. Je denkt ook mee over de organisatie van ons nieuwe lab. En dat in een open en hartelijke internationale onderzoeksomgeving van wereldniveau. Je zal zelf geen onderzoek uitvoeren maar je leert wel veel over de laatste ontwikkelingen van onze toponderzoekers. Daarbij bouw je een groot netwerk op, want je gaat in gesprek met onderzoekers, leveranciers van kunststofverwerkingsapparatuur en ondersteunende afdelingen. Wil jij met jouw kennis van spuitgieten en extruders een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ons nieuwe lab, vind je het leuk om voorop te lopen in de techniek, solliciteer dan nu!
Functie-eisen
Om het polymer processing lab te realiseren is het belangrijk dat je intrinsiek gemotiveerd bent om het nieuwe lab verder te ontwikkelen en je te verdiepen in de technieken en apparatuur van het lab. Daarvoor heb je minimaal kennis en ervaring met kunststofverwerkingstechnieken zoals spuitgieten en extruders opgedaan in een industriële werkomgeving.
Verder vinden wij het belangrijk dat je het volgende meeneemt:
- Een HBO opleiding (of equivalente werkervaring in de industrie) in een relevantie richting (bijvoorbeeld kunststoftechnologie).
- Ervaring met kunststofverwerkingstechnieken en bij voorkeur met thermoplastische composietverwerking (zoals spuitgieten, extruders en plastic compounding).
- Ervaring met productieapparatuur voor thermoplastische kunststoffen op laboratorium- en/of industriële schaal (bedienen, aanpassen en onderhouden).
- Goede uitdrukkingsvaardigheden in het Engels (minimaal B2).
- Je bent nieuwsgierig en gemotiveerd om bij te dragen aan verduurzaming van de lucht- en ruimtevaart.
Arbeidsvoorwaarden
- De aanstelling is voor twee jaar met uitzicht op een vast contract.
- Een salaris volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3% (gebaseerd op schaal 10: € 3.226,00 – € 5.090,00).
- Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
- De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
- Korting bij zorgverzekeraars.
- Flexibele werkweek.
- Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
- Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
- Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
- Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.
- Mogelijkheid om parttime te werken.
TU Delft
De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.
Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.
Challenge. Change. Impact!
Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek
De faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de Technische Universiteit Delft is een van de hoogst scorende (en een van de meest volledige) communities voor onderzoek, onderwijs en innovatie in de wereld op het gebied van de luchtvaart- en ruimtevaarttechniek. Meer dan 200 wetenschappers, zo’n 270 promovendi en bijna 3000 BSc- en MSc-studenten zetten disciplines uit de luchtvaart- en ruimtevaarttechniek in om de grote wereldwijde maatschappelijke uitdagingen op te lossen die ons vandaag de dag bedreigen. Klimaatverandering is zonder twijfel hiervan de belangrijkste. Onze focus: duurzame luchtvaart- en ruimtevaart, big data en kunstmatige intelligentie, bio-geïnspireerde technologie en slimme instrumenten en systemen. Werken aan de faculteit betekent samenwerken. Met partners in andere faculteiten, kennisinstellingen, overheden en industrie – aerospace en non-aerospace. In field labs en innovatiehubs op onze universiteitscampus en ver daarbuiten.
Klik hier om naar de website van faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek te gaan.
Additionele informatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Prof. Clemens Dransfeld, e-mail: C.A.Dransfeld@tudelft.nl. of Roy Awater, R.H.P.Awater@tudelft.nl.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met recruitment-lr@tudelft.nl.
Sollicitatieprocedure
Heb je interesse? Upload uiterlijk 7 januari 2024 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.
- Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
- Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.