Rubber en kunststof, we kunnen niet zonder

Iedere dag worden duizenden producten uit rubber en kunststoffen gemaakt, van autoband tot zeilschip. Bedrijven in de rubber- en kunststofsector leveren een grote variatie aan onderdelen, modules en eindproducten die onmisbaar zijn voor toepassingen in de industrie en handel, bouwnijverheid, verpakkingsindustrie en consumentenproducten. Een wereld zonder is ondenkbaar, een duurzame toekomst ook. Immers, rubber en kunststof zijn waardevolle materialen voor onze maatschappij en ons ecosysteem.

De NRK behartigt de belangen van de Nederlandse rubber- en kunststofindustrie (omzet € 13,5 miljard, 75% MKB bedrijven, werkgelegenheid 50.000).

De bedrijven leveren een grote variatie aan modules en (eind)producten voor toepassingen in de industrie, handel, bouwnijverheid, verpakkingsindustrie en gebruik door consumenten. De (indirecte en directe) export bedraagt ruim 65%. De sector groeit gemiddeld met 3%.

Bij de NRK zijn ca. 400 bedrijven aangesloten geclusterd in 19 brancheverenigingen. Met 145 ledenbedrijven is NRK verpakkingen de grootste branche vereniging. Ca 35% van de totale Nederlandse omzet betreft consumenten en industriële verpakkingen. MVO, een gezond klimaat, duurzame ontwikkeling, inzet van biomassa en circulaire economie staan voor de NRK centraal, maar ook veilige en gezonde werkomstandigheden waarin medewerkers van onze ledenbedrijven zich kunnen ontwikkelen.

Missie & visie

De NRK heeft op basis van adviezen van het bestuur en de directies/branchecoördinatoren van de brancheverenigingen en secties het beleidsplan tot 2025 opgesteld. In dit plan staan markttrends en maatschappelijke ontwikkelingen centraal. 

Onderwerpen als de circulaire economie, biobased grondstoffen, recycling, marine litter, energiebesparing en duurzame producten, zijn maatschappelijke en politiek actuele thema’s. De NRK wil daarin een rol vervullen en laten zien dat de rubber- en kunststofindustrie niet alleen intern, maar ook extern van waarde is.

Rethink

Rethink is een gezamenlijk initiatief van de kunststof­producerende en kunststofverwerkende industrie, waar ook de rubber- en composiet­industrie en de recyclers onder vallen. Met Rethink zet de industrie zich actief in als belangrijke (gespreks)partner binnen de Nederlandse economie en samenleving. Of dit nu gaat over rubber en kunststof in het algemeen of daaraan gerelateerde maatschappelijke ­thema’s. De bedrijven maken bijzondere en waardevolle producten en zien het als hun taak om dat zo duurzaam en ­efficiënt mogelijk te doen. Zij willen hun kennis en visie delen en de betrokkenheid bij maatschappelijke discussies vergroten en versterken. ­Thema’s als functionaliteit, veiligheid, duurzaamheid, gebruik en her­gebruik, recycling, ­CO2-reductie en innovatie staan prominent op de agenda. 

Lid worden? Kijk op www.nrk.nl

NRK

Loire 150
2491 AK Den Haag
Tel.: 070 – 444 06 60
info@nrk.nl
www.nrk.nl

Nieuws van NRK