Eén krachtige stem voor circulariteit
De NVCE vertegenwoordigt organisaties die werk maken van hergebruik, recycling, levensduurverlenging en deeleconomie. Samen sturen zij één duidelijk signaal richting politiek: maak circulair ondernemen de norm. Nu botsen zij nog op obstakels zoals dubbele btw op hergebruikte producten en goedkope virgin grondstoffen. “Het succes van de circulaire bedrijven hangt af van het circulaire ondernemersklimaat – maar we hebben als pioniers geen tijd om in Den Haag aan te schuiven,” aldus Tiemen ter Hoeven van Roetz Bikes.
De NVCE zet circulair ondernemen op de politieke agenda, doet gerichte aanbevelingen en wordt vaste gesprekspartner bij beleid en wetgeving. Zo creëert de NVCE eerlijke kansen voor ondernemers en maakt zij Nederland minder afhankelijk van schaarse grondstoffen.
Steun uit de politiek
“We gaan elkaar moeten helpen!” zei staatssecretaris Chris Jansen bij zijn bezoek aan de NVCE in oprichting bij de Port of Rotterdam. Ook Steven van Eijck, benoemd tot Speciaal Regeringsvertegenwoordiger Circulaire Economie, zei over de NVCE: “De positieve bundeling door NVCE van krachtpatsers in de circulaire economie is broodnodig.”
“Europa moet voor zichzelf gaan zorgen. Circulaire economie zorgt voor slim gebruik van grondstoffen die we anders vanuit andere werelddelen moeten importeren. Dit verkleint onze afhankelijkheid van instabiele wereldmachten. Hoe meer ondernemers zich uitspreken, hoe sneller de randvoorwaarden verbeteren om circulair ondernemen en Nederland echt te laten floreren, dus doe mee!” zegt oprichter Klaske Kruk van de NVCE.
Over de NVCE: Eén sterke stem voor circulaire economie
De Nederlandse Vereniging Circulaire Economie (NVCE) vertegenwoordigt 48 ondernemers en koepelorganisaties met een gezamenlijke achterban van ruim 1700 bedrijven die vooroplopen in de transitie naar een circulaire economie. Samen werken zij aan een toekomst waarin grondstoffen efficiënt worden gebruikt, afval wordt geminimaliseerd en hergebruik en recycling vanzelfsprekend zijn. De NVCE bundelt praktijkervaringen en doet op basis daarvan gerichte aanbevelingen aan beleidsmakers. Door de krachten te verenigen, bouwt de NVCE aan invloed in Den Haag en maakt circulair ondernemen de standaard. Zo wordt Nederland minder afhankelijk van schaarse grondstoffen, geopolitieke risico’s en economisch weerbaarder voor de toekomst.
Meer informatie via: www.nvce.nl