Advertorial

Energiebesparing bij vacuümautomatisering: pomp in plaats van ejector

Met de compacte pomp GCPi presenteert Schmalz een krachtige vacuümgenerator met een puur elektrische zuig- en afblaasfunctie. Aangevuld met het elektrische compacte ventiel LQE, krijgt de gebruiker een ­persluchtvrij vacuümsysteem met de prestaties van conventionele ejectoroplossingen.

Dit artikel delen:

Overal waar geen perslucht beschikbaar is en efficiëntie centraal staat, zijn volledig elektrische vacuümsystemen in trek. Dit kan zijn in de fabricage en assemblage, maar ook binnen autonome transportsystemen en bij robottoepassingen. De nieuwe Compact-Pump GCPI wekt met behulp van een efficiënte dubbelkops membraampomp het vacuüm op dat nodig is voor de betreffende taak. In plaats van perslucht heeft hij alleen een 

24 volt voeding nodig, bijvoorbeeld van een accu. Dankzij de geïntegreerde energiebesparende functie wordt de snelheid van de pomp naar behoefte geregeld en geoptimaliseerd voor het betreffende werkstuk.

De GCPi is IoT-ready: procesparameters worden ingevoerd via de geïntegreerde IO-Link-interface of via digitale stuursignalen. Bovendien is het mogelijk om parameters in te voeren via het LCD-touchscreen dat gekoppeld is aan het apparaat. De gebruiker leest informatie over het proces uit via de geïntegreerde NFC-interface. De GCPi is voorzien van extra aansluitingen waarmee ook het nieuwe LQE compacte ventiel kan worden bediend: het volledig elektrische 3/2-weg ventiel kan direct op de grijper worden gemonteerd. Dit versnelt de evacuatie en ventilatie van het vacuümsysteem aanzienlijk. Een in de LQE geïntegreerde sensor die het vacuüm bewaakt, zorgt voor een nog grotere proceszekerheid. Als onafhankelijke zones in het vacuümsysteem moeten worden geïmplementeerd, worden meerdere LQE-compactventielen gebruikt voor decentrale besturing. Het vacuüm hiervoor wordt – centraal – gegenereerd door de GCPi.

Over Schmalz

Schmalz is marktleider op het gebied van vacuümautomatisering en ergonomische handlingoplossingen. Schmalz-producten worden over de hele wereld gebruikt, bijvoorbeeld in toepassingen in de logistieke sector, de auto-industrie, de elektronicasector, de meubelproductie en ook in de hout- en glasindustrie.

Schmalz is vertegenwoordigd in meer dan 80 landen. Het familiebedrijf heeft meer dan 1.800 mensen in dienst zowel op het Duitse hoofdkantoor als in 29 dochterbedrijven wereldwijd.

Logo_Schmalz

Meer informatie?
Schmalz.com  • info@schmalz.nl • +31 (0) 74 255 5757 
Generatorstraat 34, Hengelo (Ov.)

Ingelogde abonnees kunnen de PDF van dit artikel downloaden. De PDF is bedoeld voor eigen gebruik en niet voor commerciële doeleinden. Kopiëren of verspreiden van de PDF en haar inhoud is alleen toegestaan met toestemming van de uitgever. Wilt u de PDF commercieel gebruiken of delen? Neem dan vooraf even contact op met de redactie.

01-02_Cover.indd
Dit artikel is geplaatst in Kunststof Magazine, maart-april 2023.
Arfinio

Nieuwe techniek combineert RIM met alifatische PUR

IONIQA FACTORY outside

Innovatieve recycling van PET-flessen komt op stoom

WillemdeVries

Marketing en innovatie leveren resultaten op

Hugo 2023

De Schijf van Vijf