Assemblageprocessen moeten voldoen aan diverse eisen, rekening houdend met consumentenbehoeften, ontwerp en materialen. Lijmen vervangen traditionele methoden, maken nieuwe ­materiaalcombinaties mogelijk en zijn ideaal voor vezelverbindingen en oververhittings­gevoelige materialen. Lijmverbindingen vereenvoudigen ontwerp, versterken betrouwbaarheid en verhogen productiviteit.

Nieuwe generatie doseerreservoirs

‘In de afgelopen 30 jaar hebben we geavanceerde toepassings­oplossingen ontworpen en geïnstalleerd’, zegt Vincent Cossin, technisch expert apparatuur Europa. Deze apparatuur biedt mogelijkheden voor diverse viscositeit zoals acrylaten, anaeroben, cyanoacrylaten en epoxy’s, evenals systemen voor lijmen met uv-technologie. De nieuwe generatie doseerreservoirs, een recente innovatie, is specifiek ­ontworpen voor 1-componentlijmen. Deze veelzijdige eenheden zijn ideaal voor werkstations, laboratoria en industriële installaties met semi-automatische processen.

Geïntegreerde doseersystemen

De nieuwe geïntegreerde systemen combineren de voordelen van een doseerregelaar en een doseerreservoir, met twee ­onafhankelijke ­digitale kanalen voor nauwkeurig beheer van de doseertijd. Ze ­sturen doseerventielen en pneumatische handpistolen aan en bieden ­verbeterde digitale connectiviteit en precieze drukregulatie, cruciaal voor toepassingen met een lage viscositeit.

Automatische doseerrobots verbeteren assemblage-efficiëntie, ­minimaliseren afval en verlagen productiekosten. Laurianne Ollivier, marketing- en communicatiemanager Frankrijk en Benelux, legt uit: ‘Deze systemen versterken reproductiekwaliteit en ondersteunen ­complexe lijmaanbreng.’

Uv-uitharding door led

Nieuwe led-uv-oplossingen omvatten flood- en spotuithardings­systemen voor diverse toepassingen. Groot belichtingsoppervlak maakt uitharding van grote assemblages mogelijk. Apparatuur is geschikt voor werkstations en integratie in automatische processen. Vincent Cossin benadrukt: ‘Deze nieuwe generatie combineert kracht en duurzaamheid, zonder infrarooduitstoot, voor optimale uitharding van uv- en zichtbaar-licht-uithardende lijmen.’

Complete service

Succesvolle assemblage vereist essentiële aspecten: apparatuur, automatisering, expertise in lijmen en toepassingskennis. Henkel biedt uitgebreide ondersteuning via totaalaanpak, met technische expertise voor fabrikanten via trainingen en afstandsbegeleiding. Henkel helpt bij integratie van doseer- en uithardingssystemen volgens specifieke vereisten, en biedt reserveonderdelen en verbruiksmaterialen aan, zodat fabrikanten nieuwe projecten kunnen ontwikkelen in de wereldwijde assemblagemarkt.