Toepassingen

De Vacu Vin Wine Saver Loop pompt lucht uit een geopende fles. Hierdoor vertraagt het oxidatieproces van de wijn en blijft de wijnsmaak langer vers.

Korrels BV levert materiaal met het hoogste aandeel PCR-grondstof

Vacu Vin lanceert Wine Saver met gerecyclede materialen

Vacu Vin heeft onlangs enthousiast nieuws gedeeld over het nieuwste project van het ­bedrijf: de Vacu Vin Wine Saver Loop, vervaardigd uit ECOmpounds® gerecycled materiaal met een hoog percentage PCR (Post Consumer Recycled)-grondstof, inkleurbaar in vele ­specifieke kleuren. Een Wine Saver creëert een vacuümafdichting voor wijnflessen en houdt daarmee de wijnsmaak langer vers. 

Van de redactie

Dit artikel delen:

Met maar liefst 98% Post Consumer Recycled ABS, speelt Vacu Vin in op de groeiende vraag naar duurzaamheid onder klanten. Het ‘Loop’-project van Vacu Vin streeft ernaar alle aspecten van de keten te verduurzamen, van verpakkingen tot productie, resulterend in een product dat niet alleen de wijn langer houdbaar maakt, maar ook milieuvriendelijk is.

Lokale partners

Met als doel een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering na te streven, heeft Vacu Vin lokale partners betrokken bij het project. Spuitgieter voor dit project is Smit Plastic uit Tiel. Zij zijn al jaren vaste partner van Vacu Vin voor de productie van diverse kunststof onderdelen. 

Het feit dat Korrels BV met ECOmpounds® een basis materiaal kon leveren met het hoogste aandeel PCR grondstof in lichte kleuren heeft Vacu Vin overtuigd om voor Korrels BV te kiezen als partner voor het leveren van de PCR-grondstoffen in specifieke kleuren genaamd Jade, Sand, Graphite en Terra.

Door nauwe samenwerking van de ketenpartners is het gehele circulaire project van conceptfase tot aan plaatsing in de winkelschappen binnen de gestelde deadline gerealiseerd. Vacu Vin kijkt nu al uit naar de volgende stap: een soortgelijk project voor hun populaire wijnkoelers, waarbij dezelfde duurzame PCR-grondstoffen zullen worden gebruikt.

ECOmpounds® is een merknaam van ­Korrels BV waar (ingekleurde) ­compounds gemaakt worden van gerecycled materiaal.

Ingelogde abonnees kunnen de PDF van dit artikel downloaden. De PDF is bedoeld voor eigen gebruik en niet voor commerciële doeleinden. Kopiëren of verspreiden van de PDF en haar inhoud is alleen toegestaan met toestemming van de uitgever. Wilt u de PDF commercieel gebruiken of delen? Neem dan vooraf even contact op met de redactie.

Cover KM32024.indd
Dit artikel is geplaatst in Kunststof Magazine, mei-juni 2024.
alligator_wietse 1

Alligator Plastics biedt ­kijkje in de keuken

km-mijn bedrijf 1

Werken aan de oplossingen van de toekomst

Op hoop van zegen

Op hoop van zegen

Wat komt er met de CSRD op u af?

Wat komt er met de CSRD op u af?