Nieuws

Van links naar rechts: Thomas Meersseman (The Grain), Steven Raekelboom (The Grain), Ger Bos (SMG) en Roland ten Broeke (SMG).

De Smart Manufacturing Group groeit door overnames van The Grain en PROPOS

De Smart Manufacturing Group (SMG) breidt haar aanbod verder uit door de overname van twee innovatieve bedrijven: The Grain en PROPOS. Met deze stap wordt SMG een nog bredere partner voor de maakindustrie, met een focus op ERP, planning, scheduling en shop floor control.

Geplaatst op: 10 juli 2024        

Dit artikel delen:

The Grain is een technologiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van AI-toepassingen voor de industrie. Met hun plannings- en schedulingoplossing kunnen complexe logistieke uitdagingen beter worden aangepakt. “Onze missie is om de dagelijkse taken eenvoudiger te maken voor planners, operators en ingenieurs in supply chain- en productieactiviteiten,” aldus Thomas Meersseman en Steven Raekelboom van The Grain. Door samen te werken met SMG kunnen ze deze visie breder uitrollen en de industriële markt beter bedienen, met een extra focus op de Nederlandse markt.

PROPOS software is al meer dan 12 jaar een toonaangevende oplossing voor het plannen, aansturen, monitoren en verbeteren van productieprocessen. Het is ontwikkeld binnen het productiebedrijf BOSCH Scharnieren en Metaal, dat bekend staat om zijn expertise in procesverbetering met Quick Response Manufacturing (QRM) en Lean Manufacturing. “We zien deze samenwerking als een mooie stap richting de toekomst en kijken ernaar uit om actief bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van SMG,” aldus Robert Peters en Fried Kaanen, oprichters van PROPOS.

Van links naar rechts: Fried Kaanen (PROPOS), Robert Peters (PROPOS), Roland ten Broeke (SMG) en Ger Bos (SMG).

Roland ten Broeke en Ger Bos, managing directors bij SMG, benadrukken dat deze overnames passen binnen de strategie om de meest vooruitstrevende en complete partner voor producerende bedrijven te zijn. “Met de oplossingen Checkmate en PROPOS zijn wij nog beter in staat productiebedrijven te voorzien van de nieuwste technologieën, helpen we klanten te excelleren en blijven ze voorop lopen in de markt.

De Smart Manufacturing Group is voortgekomen uit een investering van Capital A Investment Partners in AB Software & Consultancy BV, een specialist in ERP-implementaties, procesoptimalisatie en de Digitale Fabriek. In samenwerking met Capital A Investment Partners streeft SMG naar verdere groei, zowel autonoom als door strategische overnames, met als doel klanten steeds slimmere oplossingen te bieden en hen te helpen excelleren in een competitieve markt.