Spuitgieten met oog voor mens en toekomst

‘Part of our family’ en ‘molding your future’. Dat zijn de kreten die we bij ­Wicro Plastics erg serieus nemen. We maken écht het verschil in Maatschappelijk ­Verantwoord Ondernemen (MVO), duurzaamheid en innovatie. Dit doen we in de dagelijkse bedrijfsvoering, met een gezamenlijke motivatie en in de samenwerking met klanten en partners.

Duurzaamheid als topprioriteit

Duurzaamheid is, zeker bij bedrijven die met kunststof werken, het meest besproken thema binnen MVO. Dat is begrijpelijk, want binnen onze industrie wordt nog relatief veel met fossiele grondstoffen gewerkt. Dit heeft invloed op het milieu en onze volgende generaties. Daarom hebben duurzaamheid en milieubescherming topprioriteit in onze bedrijfsvoering. Niet alleen de vermindering van het energieverbruik, maar ook het opwekken en verbruiken van duurzame energie zijn thema’s die al breed uitgerold zijn binnen onze organisatie. Ook het  hergebruiken van ons eigen opstart- en productieafval en het verhogen van de inzet van bio-degradable en gerecyclede grondstoffen hebben een hoge prioriteit.

Innovatie in engineering en automatisering

Een consistent kwaliteitsniveau, stabiele ­productiecapaciteit en een reproduceerbaar product. Wie wil dit nou niet? Tijdens de uitwerking van het productontwerp naar maakbaarheid denken onze engineers al mee op het gebied van reproduceerbaarheid ofwel ‘Design for Manufacturing’ (DFM). Hierdoor kunnen product- en matrijskosten worden verlaagd, productiesnelheid worden verhoogd en de algehele productkwaliteit en proces stabiliteit worden verbeterd. Daarnaast streven we naar een zo hoog mogelijke automatiseringsgraad om een optimale efficiëntie in de productie, assemblage en logistiek te realiseren. Van het automatisch inleggen van inserts en geautomatiseerd inpakken tot aan het assembleren en bedrukken aan de machine en In Mould Labeling. Met geavanceerde technologieën optimaliseren we onze spuitgietprocessen en tillen we automatisering naar een hoger niveau. Zo kunnen we 24 uur per dag doordraaien met uiterste precisie!

Maak tijd voor vitaliteit

Dat rijmt lekker hé? Toch rijmt het nog lang niet overal even lekker als het gaat om de vitaliteit van werknemers. Tijd voor dagelijks fruit in de fruitmand, outdoor trainingen en workshops over voeding, slaap en stress wordt nauwelijks gemaakt. Dit terwijl energie en weerbaarheid een groot verschil kunnen maken in de binding, werksfeer en -efficiëntie. Bij Wicro Plastics zijn deze verschillen duidelijk zichtbaar na het starten van een vitaliteitsprogramma in 2021. We halen het beste uit ieders mogelijkheden en kwaliteiten, ook bij de 30% van onze collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mede hierdoor wonnen we vorig jaar de MVO-prijs van Konnekt’os.

Het begin van iets moois voor mens en toekomst

Het werken aan mens en toekomst doen we niet alleen, dit doen we met z’n allen. Pas als we samen de schouders eronder zetten, kunnen we impact creëren. Ben jij de leverancier, partner of ­concullega die hier dezelfde motivatie voor voelt? Laat dit het begin zijn van iets heel moois!

Wicro Plastics is een spuitgieter gevestigd in het Limburgse Kessel en heeft een capaciteit van 44 machines van 50 tot 1150 ton.

Wicro Plastics

Karreweg-Noord 47-49
5995 MG Kessel
Tel.: +31 (0)77 462 1216

info@wicro.nl
www.wicro.nl

 

Nieuws van Wicro Plastics