Pionier voor de kunststofindustrie

Sinds de oprichting van SKZ in 1961 is onze missie het opleiden en verder ontwikkelen van ingenieurs en specialisten in de kunststofindustrie. Al meer dan 60 jaar is SKZ daarmee het adres voor training in de kunststofindustrie. Jaarlijks verwelkomen we meer dan 10.000 deelnemers op onze 6 trainingslocaties in Duitsland, en nog veel meer bij in-house trainingen wereldwijd.

Kennis creëert waarde

Uw bedrijf creëert waarde met de kennis van uw werknemers. De producten en diensten waar uw klanten waarde aan hechten, worden gecreëerd. Investeer consequent in de kennis en vaardigheden van uw werknemers en versterk zo uw bedrijf.

Een echte praktijkcomponent in de cursussen is een belangrijk kwaliteitskenmerk voor effectieve voortgezette educatie. Daarom heeft SKZ eigen technische centra op alle locaties voor verdere educatie.

Onze klanten waarderen de praktische expertise van onze cursusinstructeurs en docenten. Een garantie hiervoor is het intensieve netwerk van de onderwijssector bij SKZ met de industrie en met onze eigen diverse onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Immers, vaardigheden worden alleen ontwikkeld door praktisch handelen.

In-house training

De gespecialiseerde kennis van individuele werknemers in een bedrijf is de basis voor ­kwaliteit, effectiviteit, kostenbesparingen, innovaties, ­foutenpreventie en dus uw succes.

In onze snel veranderende tijd is het daarom van cruciaal belang om specialistische kennis up-to-date te houden, gaten in kennis te dichten en tijdig en vooruitziend innovaties te integreren. Onze bedrijfstrainingen, die individueel zijn afgestemd op uw eisen en wensen, bieden u hiervoor de ­geschikte basis. De trainingen hebben een modulaire structuur, zodat u zelf de nodige prioriteiten kunt bepalen. Ook opleidingen in de vorm van LIVE-online-formats of WBT’s (webbased trainingen) maken deel uit van het SKZ opleidings­portfolio. Bovendien ligt de focus van al onze ­trainingen op praktische kennis. Voor sommige onderwerpen is het eenvoudigweg noodzakelijk om begeleidende technische praktijk te hebben om de onderwerpen op een duidelijke en ­begrijpelijke manier te verdiepen.

De toekomst uitvinden

Wij ontwikkelen de innovaties van morgen. Als onderzoeks- en ontwikkelingspartner gaan we de uitdagingen binnen de kunststofindustrie aan en vinden we oplossingen voor uiteenlopende ­vraagstukken – van materialen en verwerkingsmethoden tot kwaliteitsborging.

De probleemoplosser voor uw vraagstukken

  • Meer dan 460 medewerkers, waarvan 130 onderzoekers, ontwikkelaars en technici
  • 23.000 m² aan laboratoria en proeffabrieken
  • Meer dan 100 publieke onderzoeksprojecten per jaar
  • Meer dan 600 industriële projecten per jaar
  • Talrijke prijzen voor innovatief onderzoek

Over SKZ

Het SKZ wordt ondersteund door de FSKZ e. V. – de Vereniging ter bevordering van het Kunststof­centrum. De leden hiervan zijn succesvolle bedrijven in de kunststofindustrie en aanverwante sectoren. Lidmaatschap van de vereniging biedt de mogelijkheid om producten op oplossingen onder de aandacht van andere leden te brengen, om te netwerken, te profiteren van uitstekende inhoudelijke contacten en kunststofspecifieke belangen duurzamer te kunnen behartigen binnen een waardevol netwerk.

SKZ - German Plastics Center

Friedrich-Bergius-Ring 22
97076 Würzburg
tel.: +49 931 4104-0

info@skz.de
www.skz.de/en/

Nieuws van SKZ