Power in Plastics

S-point B.V. berekent, levert en onderhoudt machines, systemen en componenten voor de kunststofverwerkende en chemische industrie. Wij vertegenwoordigen een groot aantal Europese fabrikanten op exclusieve basis voor de Nederlandse markt.

S-Point BV is gespecialiseerd in:

 • Temperatuur regelunits (Water tot 220°C en Thermische Olie tot 400°C)
 • Koeling, centrale koelsystemen & stand-alone koelunits (-100°C tot +350°C, 1 kW – 1500 kW)
 • Energiebesparende oplossingen en warmte terugwin systemen
 • Granulaat & maalgoed (Handling- transport- doseer- droog- maal & recycle systemen)
 • Blaasfolie-, Vlakfolie-, Kabel-, Buis & Recycling Extrusielijnen
 • Meetapparatuur voor kabelproductie en het scheiden van vervuiling voor extreem schoon granulaat.

Afhankelijk van de vraag worden een of meer alternatieve oplossingen doorgerekend en voorgesteld waarbij investeringskosten en exploitatiekosten naast elkaar worden bezien.

Wij vertegenwoordigen onder andere de volgende merken:

ACM

KSM is een kabelmeetsysteem voor het “off-line” meten van kabel, buizen en profielen.

De KSM vervangt handmatige profielprojectoren en meetmicroscopen en geeft een veel betere herhalingsnauwkeurigheid (0,2 %).

Een meting duurt tussen de 1 en 3 seconden; zeer snel en volledig objectief door gebruik te maken van beeldvormingstechnologie.
Het beeldsysteem voert een groot aantal 2-dimensionale metingen uit. Max-, min- en gemiddelde waarden evenals concentriciteit en ovaliteit worden automatisch weergegeven.

Het oppervlak van de isolatie wordt gemeten wat zeer bruikbaar is om de “overmaat” te bepalen en materiaalkosten te minimaliseren.

Met 30 jaar ervaring en bijna 300 geleverde meetmicroscopen, grote tevredenheid en blijvende en terugkerende klanten heeft KSM haar meettechnologie speciaal aangepast voor de Kabelindustrie.
Kabeltype, artikelnummer, ordernummer en andere benodigde parameters worden vastgelegd waarbij de meest efficiënte methode is om met KSM Remote te werken, direct onder een eigen database of een database van ACM.

Erge

Verwarmingselementen, neus- band- patroon en dompel uitvoering

Getecha

Maalmolens, Recycle Systemen & Automatisering.

Labotek

“Cutting-edge” oplossingen sinds 1943.

Sinds de oprichting in 1943 is Labotek A/S nauw verweven met het ontstaan van de kunststofindustrie en een pionier van hoog kwaliteit, cutting-edge oplossingen geweest. Vandaag de dag is Labotek een toonaangevende leverancier in centrale & decentrale droog- en transportsystemen ten behoeve van kunststof granulaten. Welke allemaal zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën en ontwikkeld om het energieverbruik tot het absolute minimum te beperken.

Maillefer

Maillefer is wereldleider op het gebied van draad en kabel-, tube- en buisproductietechnologieën. 

Specialisaties zijn:
Extrusielijnen voor kabel-beschermbuizen voor onder andere glasvezel (ducts), meerlaags buis voor verwarming en sanitair, medische slang en brandstofslang voor de auto-industrie.
Extrusielijnen voor laag-, medium, high en extra high voltagekabel, glasvezel secondary coating en mantelen, signaal kabel, en speciaal kabel met onder andere PEEK en fluorpolymeren.

Er zijn wereldwijd meer dan 4000 Maillefer extrusielijnen geïnstalleerd. Elke week worden 2 nieuwe productielijnen opgestart. Maillefer biedt meer dan 50 verschillende technologieën en het grootste dienstenportfolio in de branche. Bij Maillefer kunt u terecht voor de beste technische oplossing, van een enkel component, tot een complete fabriek om aan uw productiebehoeften te voldoen.

Reifenhäuser

De Reifenhäuser Group is gespecialiseerd in de vervaardiging van extruders, extrusielijnen, flatdies en schroeven & cilinders voor de verwerking van thermoplasten. De eerste Reifenhäuser-extruder voor kunststofverwerking werd in 1948 geïntroduceerd.

Voor wat betreft complete extrusielijnen levert Reifenhäuser machines voor duurzame productie van:

 • Blaasfolie.
 • Castfilmfolie.
 • Thermovormfolie.
 • Nonwovens.

De Reifenhäuser Group is wereldwijd actief, heeft haar hoofdkantoor in Troisdorf (Noordrijn-Westfalen) en is voor 100% in familiebezit. De groep wordt nu in de derde generatie geleid door de broers Bernd en Ulrich Reifenhäuser.

Sikoplast

Extruders – Recycling extrusielijnen

Toen in het begin van de jaren zeventig de oliecrisis de grondstofprijs van kunststoffen tijdelijk sterk deed stijgen, ontstond ook een nieuwe markt voor recyclinginstallaties. Heinrich Koch, de oprichter van SIKOPLAST, zag dit als de toekomst voor zijn bedrijf en ontwikkelde vanaf dat moment installaties en systemen voor de recycling van kunststoffen. Deze ontwikkeling werd consequent voortgezet, zelfs toen andere bedrijven ermee ophielden.

Een van de bouwstenen van dit succes is de conische enkelschroef extruder. Dit vaak gekopieerde schroefsysteem vormt ook vandaag nog in aangepaste vorm de kern van SIKOPLAST-recyclinginstallaties.
In 1986 werd de eerste steen gelegd van het huidige SIKOPLAST Recycling Technology. Sindsdien is het aanbod van SIKOPLAST voortdurend uitgebreid en vernieuwd.

Naast de conventionele recyclinginstallaties voor de verwerking van productieafval omvat het huidige productassortiment wasinstallaties en systemen voor de verwerking van post-consumer afval, alsook silo’s, transportbanden, snijmolens en granulatiesystemen.
Met de verhuizing naar het nieuwe verkoop- en servicekantoor in Troisdorf sloeg de huidige SIKOPLAST Recycling Technology in 2021 een nieuwe weg in.

Sikora

Inline meetsystemen voor de Kabelindustrie.

Meetapparatuur voor detectie en scheiden van vervuiling voor extreem zuiver granulaat.

Technotrans

Graadmeter voor onze gemeenschappelijke toekomst.

De prestaties en levensduur van machines, apparaten en energieopslagapparaten worden onder andere bepaald door de optimale bedrijfstemperatuur.

Technotrans stelt voortdurend nieuwe normen voor toepassing specifieke koel- en temperatuurregelsystemen en verlegt voortdurend de grenzen van wat technisch haalbaar is in de toekomst.

Woywod - Plasticolor

WOYWOD; jarenlange kennis & ervaring in de kunststofverwerkende industrie met betrekking tot doseren en mengen.

Het PLASTICOLOR-Systeem en onze apparaten staan al sinds 1971 voor: Precisie, Kwaliteit, lange Levensduur, een optimale kosten-baten verhouding & ROI. Deze apparaten worden voor Kunststofverwerking, het vervaardigen van hoogwaardige Extrusie & Spuitgiet producten wereldwijd gebruikt.

 • Plasticolor volumetrische & gravimetrische doseerunits.
 • Volumetrische en gravimetrische mengstations.
 • Made in Germany

Het PLASTICOLOR-systeem wordt uitsluitend in onze fabriek in Werneuchen/Seefeld voltooid en getest. De montage door onze opgeleide vakmensen zorgt voor een zeer grote mate van precisie en kwaliteit. Dankzij hen zijn wij ook in staat om flexibel en ongecompliceerd op verzoeken van klanten en modificaties te reageren.

S-Point BV

Prisma 87
3364 DJ Sliedrecht

Tel.: +31 (0)184 411 33 14
spoint@spointbv.nl
www.spointbv.nl

Nieuws van S-point