Distributie van kunststoffen, rubbers, compounds en meer

Resinex is reeds meer dan 25 jaar actief in de kunststoffenindustrie. Hierdoor ­hebben wij naast een schat aan ervaring ook een ruim klantenbestand opgebouwd. Resinex levert meer dan 10.000 verschillende kunststoftypes, gaande van veel­eisende engineering plastics met tal van goedkeuringen tot economische types van industriële kwaliteit. Dankzij het centrale magazijn te Lommel (BE) en een uitgebreid netwerk van lokale magazijnen in gans Europa, kunt u rekenen op een snelle en ­tijdige levering van 25kg tot een volle wagen.

Meer dan 800 kunststofverwerkers in de Benelux weten Resinex te vinden voor snelle, accurate en competitieve leveringen. Onze technische ­medewerkers ondersteunen u graag van idee tot ontwikkeling bij elk project. Hierbij houden we steeds rekening met 4 pijlers: product, advies, industrie en duurzaamheid.

Producten

Resinex biedt een ruim aanbod van polymeren en elastomeren aan. Hierbij ligt de focus op commodity, engineering en specialty plastics. Binnen deze groepen voorzien we een uitgebreide variatie aan leveranciers, merken en kwaliteiten. Door onze jarenlange samenwerkingen met leveranciers kunnen we ook met onze klanten een lange termijn engagement aangaan. Daarnaast bieden wij naast hoogwaardige prime- en industriële polymeren ook gerecycleerde kunststoffen aan.

Diensten

Ons team van hoogopgeleide technische ingenieurs volgt alle marktontwikkelingen en houdt de vinger aan de pols bij onze leveranciers, met wie ze nauw samenwerken. Hierdoor kunnen we onze klanten ondersteunen van het idee tot de ontwikkeling van het product. Met behulp van een moldflow maken we een simulatie van uw productieontwikkeling met als doel de ideale grondstof te selecteren of te ontwikkelen.

Industrie

Resinex verleent producten en diensten voor verschillende industrieën. Zo zoeken wij mee naar creatieve oplossingen voor uw automotive, ­medische en elektrotechnische toepassingen, maar ondersteunen wij u ook in andere markten zoals: Wire & Cable, 3D-printing, polymeerpoeders en rotomoulding.

Duurzaamheid

Naast het aanbieden van optimale ­producten­ en diensten op maat van onze klant, is het onze ­ambitie om in te zetten op een betere en duur­zamere wereld. We blazen nieuw ­leven in ­weggeworpen kunststoffen en rubber en verwerken deze opnieuw tot waardevolle grondstoffen. Zo recycleren we jaarlijks meer dan 300.000 MT. Door in te zetten op een circulaire ­economie verminderen we bovendien de uitstoot van broeikasgassen en dragen we bij aan een ­veilige en gezonde planeet voor volgende ­generaties.

Resinex Netherlands BV

Leeuwenbrug 105B
7411 TH Deventer
Tel.: +31 (0)570 67 75 84
info.benelux@resinex.com
www.resinex.nl

Nieuws van Resinex