Distributie van kunststoffen, rubbers, compounds en meer

Meer dan 800 kunststofverwerkers in de Benelux weten Resinex te vinden voor ­snelle, accurate en competitieve leveringen. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor advies en support. Van idee tot ontwikkeling: onze ­commercieel technische medewerkers en ­het European Technical Service Team bieden de nodige onder­steuning bij elk project.

Resinex beschikt over een team van hoogopgeleide technische ingenieurs. Ze volgen alle markt­ontwikkelingen en houden de vinger aan de pols bij onze leveranciers, met wie ze nauw samen­werken. Ze worden regelmatig bijgeschoold.

Onze klanten vragen steeds vaker technische ondersteuning en hulp bij de ontwikkeling van toepassingen omdat er steeds strengere eisen aan eindproducten worden gesteld. Vaak is het voor de bedrijven ook goedkoper om een beroep te doen op de kennis en ervaring van het Resinex Team.

Onze klanten weten de kennis en ervaring van het Resinex Team naar waarde te schatten. Onze ingenieurs zijn uiterst vertrouwd met de markt en weten wat de klanten nodig hebben en met welke problemen ze worden geconfronteerd. Onze teamleden worden trouwens opgeleid door ­technische experts van onze leveranciers.

 

Technisch ondersteuningsteam

Om aan toekomstige noden tegemoet te komen en in te spelen op de uitdagingen die de markt in petto heeft, heeft Resinex binnen het Europese team voor technische ondersteuning en ontwikkeling van toepassingen voor alle technische experts van Resinex herstructureringen doorgevoerd.
Het Europese team voor technische ondersteuning en ontwikkeling van toepassingen van Resinex ­bestaat uit zeer ervaren en hoogopgeleide ingenieurs. Het zijn stuk voor stuk specialisten die met alle be- en verwerkingenstechnieken vertrouwd zijn.

Al hun tijd en ervaring komt elk individueel project ten goede. Door nauw samen te werken met het ontwikkelingsteam van moederbedrijf Ravago kan het team op vraag van de klant speciale compounds voor specifieke projecten ontwikkelen Ze werken met prime en gerecyclede compounds bestemd voor producten in de autonijverheid of in de elektriciteits- en verlichtingsindustrie.

Ons technische ondersteuningsteam helpt klanten met hun projecten, vanaf de keuze van de juiste kwaliteit (vereiste specificaties, alternatieve kwaliteiten) tot het ontwerpen van producten en matrijzen. Het team beschikt in verschillende landen over meerdere Autodesk® MOLDFLOW-­licenties om het spuitgietproces te simuleren, wat heel nuttig is om een project tot een goed einde te brengen.

Het team voor technische ondersteuning en ontwikkeling van toepassingen heeft heel veel voeling met de markt en werkt internationaal om de ontwikkeling, sampling en productie van het project te volgen tot het prototype is ontwikkeld, of zelfs nog daarna. Ze werken actief mee om de verwerkingsomstandigheden ter plaatse te ­optimaliseren om de productkwaliteit te verbeteren of de doorlooptijd van het eindproduct te verkorten.

Resinex Netherlands BV

Leeuwenbrug 105B
7411 TH Deventer
Tel.: +31 (0)570 67 75 84
info.benelux@resinex.com
www.resinex.nl

Nieuws van Resinex

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke twee weken actueel nieuws, trends, ontwikkelingen en vacatures uit de kunststof industrie