In onze dienstverlening staan plastic korrels en duurzaamheid centraal

POLYMIX BENELUX is een distributeur gespecialiseerd in kunststof materialen en maakt deel uit van de AMP-POLYMIX groep. Onze groep heeft dochterondernemingen in diverse Europese landen maar ook in Afrika (Tunesië en Marokko). Wij voldoen aan de behoeften en eisen van alle klanten. Dankzij de nabijheid van lokale voorraden, kunt u profiteren van scherp geprijsde producten met de best mogelijke levertermijn.

Als POLYMIX BENELUX hechten wij bijzonder veel belang aan onze klanten en we stellen de relatie dan ook centraal in al onze prestaties. Ons dynamisch salesteam zal steeds prompt reageren op uw verzoeken en u voorzien van hoogwaardige expertise. We beschikken over een groot voorraadnetwerk waardoor een breed assortiment aan producten beschikbaar is, van commodities tot de meest technische polymeren. En in het kader van duurzaamheid en circulariteit vindt u in ons gamma eveneens tal van hoogwaardige recyclaten en biobased producten.

Onze 'roots'

De POLYMIX-AMP-groep is het resultaat van de synergie van de respectieve bedrijven POLYMIX en AMP, beide opgericht door Julien FATH in de loop van de jaren 80. Sindsdien kent de groep een constante groei zowel in volume als in het aantal regio’s waar we actief zijn.

AMP-POLYMIX De onbetwiste Franse leider in de distributie van technische polymeren, positioneert zich meer dan ooit als een ‘spotter van innovaties’. Reeds meer dan dertig jaar toont de onderneming knowhow en multi-skills in de marketing van thermoplastische materialen. En deze zetten zij graag verder in de diverse filialen, waaronder POLYMIX BENELUX.

Wij spelen graag in op uw vraag naar benodigdheden, uw technische wensen en kiezen samen met u welk product het meest geschikt is voor uw toepassing. We richten ons op de vraagstukken en specifieke kenmerken van elke markt (automobiel, elektronica, industrie, sport en vrije tijd, medisch, luchtvaart, cosmetica enz.).

Een omvangrijk productgamma

Polymix Benelux beschikt wellicht over het meest uitgebreide productgamma aan thermoplastische grondstoffen. Ons gamma is opgedeeld in 3 grote productgroepen: COMMODITIES – TECHNICAL POLYMERS – SUSTAINABLES. In elke productgroep vindt u diverse materialen voor tal van toepassingen en sectoren. En ook voor hoogtransparante materialen vindt u uw gading.

Commodities

In ons portfolio commodities vindt u ondermeer de polyolefines PP, PE terug alsook EVA, EBA, PET, RPET, PS, SMMA en telkens van gereputeerde producenten.

Het succesvol spoelproduct PURGEX met diverse types voor zowel extrusie als injection moulding, vervolledigt ons assortiment.

Het assortiment bevat uiteraard ook tal van types die geschikt zijn voor contact met levensmiddelen en in functie van de toepassing ook een aantal andere certificaties.

Technical Polymeren

Het gamma technical polymers bevat tal van producten en compounds voor meer technische toepassingen die specifieke eigenschappen vergen zoals ondermeer elektrische geleidbaarheid, bestendigheid tegen hoge temperaturen of chemicaliën, vlamvertragende/vlamdovende eigenschappen, met of zonder versterking met glasvezels of glasbeads, enzovoort.
Materialen zijn o.a. ABS, PA, PMMA, PC, POM, PBT, ASA en PC/ABS.

Ook producten met een hoge flexibiliteit zoals TPE en TPU vindt u in ons gamma terug.

Daarnaast kunnen we eveneens high tech materialen aanbieden zoals PVDF, PEEK, PEK, SPS als ook PPS wat als metaalvervanger kan dienen.

Kortom een breed scala aan geavanceerde en innovatieve materialen voor ondermeer de medische sector, luchtvaart, automobielnijverheid, electronica enzovoort.

Sustainables

Om u te ondersteunen bij een milieuvriendelijke aanpak, beschikt POLYMIX BENELUX over een assortiment SUSTAINABLES met ondermeer hoogwaardige recyclaten van zorgvuldig gekozen partners. Onze recyclaten zijn afkomstig van zorgvuldig geselecteerde producenten en bieden de beste en meest betrouwbare kwaliteit op de markt. We bieden recyclaten/compounds aan op zowel post-industrial als op post-consumer basis: PE – PP – PS – ABS – PA en PC/ABS.

En uiteraard bevat het gamma tevens een aantal biobased producten zoals SULAPAC op basis van houtvezels. Overigens zitten er nog een aantal andere bioproducten in de pijplijn.

Expertise als sleutelwoord

Deskundig advies bij de selectie van materialen zit in ons DNA

Wij voeren regelmatig een wereldwijde screening uit in meer dan 35 landen om u deelgenoot te maken van de nieuwste innovaties en trends uit elk continent.

Door de omvang van ons assortiment kunnen wij u objectief het materiaal aanbieden dat het best bij uw wensen past en van uw project een succesverhaal maakt.

Productontwikkeling op zijn best

Wij adviseren u in projectontwikkeling, uitvoering en monitoring van testen, maar ook in een volledige expertise (technisch en kostprijs) in het kader van materiaalvervanging.

Onze aanpak speelt in op de huidige vraagstukken van ondermeer concurrentievermogen, innovatiemiddelen (kostenreductie, metaalvervanging, technische monitoring, enz.) en uiteraard ook op het vlak van duurzaamheid.

Technische ondersteuning bij testen

Wij bieden u de mogelijkheid om testen uit te voeren op de door u gewenste materialen en bieden u technische assistentie en antwoorden op al uw vragen.
Op verzoek kunnen wij ook fysiek aanwezig zijn tijdens het testen van het materiaal.

POLYMIX BENELUX

De Keyserlei 58-60
Century Center – Box 19
2018 ANTWERPEN België

Contact algemeen: +32 3 304 96 42

Contact verkoop:
John Van Meirvenne / +32 493 82 95 56

benelux@polymix.eu

www.polymix.eu

Nieuws van AMP-POLYMIX Group