Kennisdelen, ontmoeten en verbinden...

Mikrocentrum organiseert jaarlijks een breed aanbod aan vakbeurzen, business events en themabijeenkomsten met focus op technologie. In al onze evenementen staat kennisdeling, het tonen van de laatste innovaties en ontwikkelingen en het verbinden van professionals centraal. Deze unieke combinatie biedt u een ­efficiënte en laagdrempelige manier om de nieuwste technologische ontwikkelingen en ­innovaties te tonen, uw netwerk uit te breiden maar om ook jarenlange ervaring uit te wisselen.

KUNSTSTOFFENBEURS

De Kunststoffenbeurs is dé ontmoetingsplek voor de gehele keten in de Benelux. Een wereld zonder kunststoffen is haast ondenkbaar. Dankzij de vele mogelijkheden en toepassingsgebieden rollen er dan ook dagelijks wereldwijd miljoenen producten met kunststof van de productiebanden. Van dagelijkse consumentenproducten, (voedsel)­verpakkingen tot onderdelen voor machines en auto’s, in bijna elk product zit wel kunststof verwerkt.

De ontwikkelingen volgen elkaar in rap ­tempo op, evenals nieuwe optimalisatiemethodes voor bijvoorbeeld spuitgieten, matrijzen- en ­machine­bouw. Bovendien bieden innovaties als 3D-printen, waarbij steeds meer soorten ­kunststof ­kunnen­ worden toegepast, ­nieuwe ­perspectieven. Bijvoorbeeld bij het maken van spuitgietmatrijzen, prototypes en als ­productiemethode voor series. Tijdens de Kunststoffenbeurs ontmoet u in korte tijd belangrijke spelers uit de kunststof- en rubber­industrie. Ook vindt u hier een compleet overzicht van ­nieuwe ­materialen, machines en machinebouw, kostprijs-besparing, optimalisatie van productie­processen, productontwikkeling en smart ­industry.

MATERIALS+EUROFINISH+SURFACE

Materialen zijn de bouwstenen van alles om ons heen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zijn onze auto’s, machines en smartphones zonder een goede, sterke basis én afwerking? Hier komt materiaalkunde samen met oppervlaktetechniek; een sterke combinatie die onmisbaar is om tot een goed en duurzaam eindproduct te komen.
Materials+Eurofinish+Surface 2021 biedt productontwikkelaars, productdesigners, engineers, R&D’ers, productiemedewerkers, materiaal­specialisten en onderzoekers één plaats om de gehele waardeketen te ontmoeten: van design en materiaalkeuzes tot en met analyse en de daadwerkelijke coatingtechnologie.

PRECISIEBEURS

De Precisiebeurs is al 20 jaar hét jaarlijkse ontmoetingsmoment voor professionals uit de ­precisietechnologie. De ontwikkeling van precisie­technologie gaat nog altijd razendsnel en legt druk op de vervaardiging van systemen en componenten. Nieuwe eisen en resulterende uitdagingen volgen elkaar daarbij in rap tempo op. Op de Precisiebeurs treft u efficiënt alle facetten bij elkaar, technisch en strategisch, die nodig zijn om op het allerhoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te blijven opereren.

VISION, ROBOTICS & MOTION

Vision, Robotics & Motion is dé vakbeurs in de Benelux op het gebied van het automatiseren van productieprocessen. Verkent u nog maar de mogelijkheden, bent u al toepasser van een automatiseringsoplossing of bent u integrator van componenten? Tijdens Vision, Robotics & Motion vindt u laatste ontwikkelingen en ontdekt u welke mogelijkheden de nieuwste technologieën u bieden.

RAPIDPRO

Digitale productietechnieken spelen een steeds grotere en belangrijkere rol binnen de hightech- en maakindustrie. RapidPro is dé vakbeurs en centrale ontmoetingsplek van de Benelux voor hightech Innovaties in 3D digitale productie en 3D printen.

Mikrocentrum

De Run 1115
5503 LB Veldhoven
Tel.: (040) 296 99 33
info@mikrocentrum.nl
www.mikrocentrum.nl

Nieuws van Mikrocentrum