Samen maken we de technologie van de toekomst

De wereldwijde dynamiek van de hightech- en maakindustrie stelt steeds ­hogere eisen aan kennis en kunde van bedrijven en medewerkers. De Nederlandse en ­Belgische industrie zal zich in de toekomst steeds meer onderscheiden in het ontwikkelen van hoogwaardige nieuwe producten en door effectieve en efficiënte productieprocessen.

Productontwikkeling vindt daarom meer ­multifunctioneel en -disciplinair plaats. De vraag naar een hoger niveau medewerkers neemt ­hierbij toe en dat geldt ook voor de sociale innovatie om in teamverband topprestaties te leveren.

Mikrocentrum ondersteunt deze bedrijven in hun weg naar de technologie van de toekomst. Dit willen we bereiken door de ontmoetingsplek te zijn voor de hightech- en maakindustrie, de juiste mensen elkaar te laten ontmoeten en mee en vooruit te denken over hoe kennis te ontwikkelen en te delen.

Hoe helpt Mikrocentrum de hightech- en ­maakindustrie op weg naar de technologie van de toekomst?

 

  • door kennis te delen en te vergroten;
  • door het uitbreiden van netwerken te faciliteren;
  • door de juiste mensen met elkaar in contact te brengen;
  • door ondersteuning te bieden in het verbeteren van bedrijfsprocessen;
  • door ondersteuning te bieden in het versterken van de concurrentiepositie.


Dit doen we met:

  • cursussen, workshops en trainingen op MBO-, HBO- en WO-niveau;
  • vakbeurzen, congressen, business events en thema-bijeenkomsten;
  • lidmaatschap High Tech Platform;
  • ruimteverhuur binnen de locatie van ­Mikrocentrum;
  • nauwe samenwerking met een groot netwerk van industriële organisaties, (semi)overheden, kennis- en onderwijsinstellingen.

High Tech Platform

Het High Tech Platform bestaat uit een groot netwerk van inmiddels ruim 600 bedrijven in de technische maakindustrie. Het doel: inspireren, verbinden en kennisdelen. Deze drie pijlers vormen het DNA van al onze activiteiten, zowel in activiteiten exclusief voor leden als in onze vakbeurzen, congressen, themabijeenkomsten en opleidingen.

 

Cursusoverzicht

De ontwikkelingen binnen de hightech- en maakindustrie gaan snel en de vraag naar technisch geschoolde medewerkers stijgt onverminderd. Het opleiden van medewerkers en hen de juiste kennis en vaardigheden bijbrengen blijft de belangrijkste factor om in de huidige, maar ook toekomstige ontwikkelingen mee te gaan.
Met ruim 170 kort cyclische, praktijkgerichte cursussen, trainingen en workshops, zowel op LBO, MBO, HBO als Academisch niveau is Mikrocentrum van alle markten thuis. Voor bijna iedereen binnen de techniek en industrie bieden we een passende cursus: van (nieuwe) technologie, procesoptimalisatie, kwaliteitsmanagement en technisch project­management tot leiderschap en communicatie.

Mikrocentrum

De Run 1115
5503 LB Veldhoven
Tel.: (040) 296 99 33
info@mikrocentrum.nl
www.mikrocentrum.nl

Nieuws van Mikrocentrum