De toeleverancier voor de kunststofindustrie

Doordat wij vaak als co-engineer van machinefabrieken betrokken zijn bij ­nieuwe ontwikkelingen, kunnen wij deze expertise inzetten in de vervangingsmarkt bij ­eindgebruikers. Een voorbeeld daarvan is onze kennis van transportschroef­techniek. De juiste keuzes op het gebied van materiaal en geometrie leiden immers tot een stabieler proces en minder slijtage. Ook leveren en installeren wij nieuwe en gebruikte machines en kunt u bij ons terecht voor complete revisies.

Ons aanbod voor de kunststofindustrie is breed en omvat onder andere:

Verwarmingselementen

  • Gegoten verwarmingselementen, verwarming/koelelementen, lucht- of vloeistofkoeling.
  • Mica- en keramische elementen.
  • Verwarmingspatronen (cartridge heaters, ­splitheaters, staafelementen).
  • Neusheaters, wikkelpatronen, verwarmings­matten.
  • Vloeistofverwarming.

Schroeven en cilinders

Of het nu gaat om spuitgieten, extruderen of blaasvormen, wij hebben voor elke toepassing een passende oplossing, of het nu gaat om nieuw­levering of om regeneratie.

Uitvoering schroeven: Enkel- en dubbelschroefsystemen. Alle denkbare geometrieën, formaten, materialen en coatings.

Uitvoering cilinders: Enkel- en dubbelschroef­systemen. Diameters 10-300 mm, lengte tot 7.500 mm. Voorzien van koeling en intrekgroeven.

Compoundeertechniek


Schroef- en kneedelementen: Wij kunnen leveren voor elke willekeurige dubbelschroefs co-rotating extruder. Van fabikanten als ZSK, ZE, Continua, TSK, ZSE, ZCM, DWE en vele andere.
Naast standaard elementen leveren wij bijzondere schaar-, meng- en kneedelementen, in zowel een tweegangige als driegangige uitvoering.
Up- and downscaling tussen lab- en productiemachines behoort tot onze mogelijkheden, zelfs als de machines van verschillend fabrikaat zijn.
De elementen worden op moderne bewerkingscentra gefabriceerd, uiteraard met computer­ondersteuning. De elementen kunnen, afhankelijk van gewenste standtijd en slijtagebeeld, vervaardigd worden in nitreerstaal, chroomstaal, poedermetallurgische materialen of bimetaal.

Sidefeeders en stuffers: Levering en inbouw van sidefeeders en stuffers. In nitreerstraal of slijt­vaste uitvoering, met of zonder koeling. Aan­drijving traploos regelbaar middels frequentieregeling.

Compoundeerlijnen: Wij leveren complete compoundeerlijnen met schroefdiameters van 16-140 mm en proceslengtes van 24D-52D. Oplossingen worden volledig toegesneden op het eisenpakket van de klant.

Schroeven reinigen: Wij bieden u de mogelijkheid om al uw schroeven, cilinders en inserts te laten reinigen.

Toebehoren


Thermokoppels: Wij leveren alle typen volgens de geldende industriestandaards. Ook maatwerk van tekening of model is mogelijk, of het nu gaat om thermokoppels of PT 100W sensoren. Standaard geleverd met bekabeling (vrije lengte, gevlochten beschermmantel van edelstaal). Deze kunnen voorzien worden van een aansluitstekker.


Radiaalventilatoren: Een compleet programma, specifiek ontwikkeld voor in de kunststofindustrie.
Een plaatstalen behuizing met een robuuste elektromotor samengebouwd. Eén- en driefase motoren, in diverse IP-uitvoeringen. Ventilatoren in enkele of dubbele uitvoering.

Compensatiekabels: Voor alle typen thermo­koppels.

Hoogtemperatuur kabels en stekkers: Een of meer aderig nikkelkern met glaszijde en/of met siliconen­isolatie. Ook met metaalpansering leverbaar.

Maritec BV

Industrieweg 6a
4731 SC Oudenbosch
Tel.: +31 (0)6 54 23 78 73
info@maritecbv.nl
www.maritecbv.nl

Nieuws van Maritec