Van afval naar gewilde grondstof

Met ongeveer veertig toegewijde, goed opgeleide medewerkers en meer dan dertig jaar ervaring, transformeert Krall Kunststoff-Recycling industrieel en post-consumer afval in zuiver gesorteerde grondstoffen.

Het verzamelen, verwerken en terugbrengen in de handel van thermoplasten staat al meer dan drie decennia centraal bij Krall Kunststoff-Recycling. Sinds 1992 biedt dit familiebedrijf fabrikanten en verwerkers de mogelijkheid om kunststofresten in te leveren om deze zuiver te scheiden en te malen. 

Directeur Markus Krall heeft vanaf het begin de focus gelegd op transparante kunststoffen, voornamelijk polycarbonaat en PMMA. Het recyclen van technische kunststoffen zoals PA, POM, PEEK, PPSU, PEI, enz., evenals CD’s, zijn inmiddels als verdere speerpunten toegevoegd. De zuiver gesorteerde grondstoffen van Krall Kunststoff-Recycling zijn een wereldwijd gewilde grondstof – voor directe productie van nieuwe producten of als onderdeel van compounds.

© Krall Kunststoff-Recycling

Grote vraag naar kunststof- en productieafval

Met ongeveer 40 medewerkers, twee shredders en 10 snijmolens zet Krall Kunststoff-Recycling consequent in op milieuvriendelijke zonne-energie. Verspreid over zes hallen met een oppervlakte van 12.000 m² heeft het bedrijf in 2022 ongeveer 8.000 ton kunststof verwerkt voor hergebruik.

Louis Krall, zoon van de oprichter van het bedrijf en verkoopleider, ziet nog aanzienlijke ruimte voor verbetering: “Ondanks onze grote capaciteit kunnen we niet voldoen aan de vraag van onze klanten naar hoogwaardig gemalen kunststof. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar bronnen voor gebruikte kunststoffen en productieafval.”

Afgestemd op de hoeveelheid biedt Krall Kunststoff-Recycling zijn ongeveer 800 leveranciers uit productie, handel en bedrijven in heel Europa de complete infrastructuur. Daarbij zijn er meer dan 15.000 transportdragers van Krall in omloop, waaronder boxen in veel verschillende maten en uitvoeringen. Ze zijn aangepast aan de specifieke behoeften en maken het ophalen een soepel proces. Krall Kunststoff-Recycling accepteert ook de levering van alle gangbare boxsystemen tot aan grote containers en biedt ook de mogelijkheid om walking-floor-vrachtwagens te lossen.

Maalgoed van spatbescherming - schoon en gesorteerd

Als gevolg van de pandemie werden spatbeschermende platen in grote aantallen gebruikt. Deze platen zijn allemaal zeer transparant, maar bestaan uit zeer verschillende soorten kunststof zoals PMMA en PC, evenals lagere percentages PET-A en PET-G, thermoplasten op basis van styreen zoals PS, SAN of ASA en ook PVC. Hun verwijdering is daarom niet eenvoudig. Krall Kunststoff-Recycling maakt gebruik van high-tech detectiesystemen om deze materialen gescheiden te sorteren.

Krall biedt afvalverwerkers en inzamelaars een handige manier om gebruikte transparante spatschermen en bijbehorende productieresten duurzaam en milieuvriendelijk te recyclen en te herverwerken.

Markus Krall zegt hierover: “Spat beschermende platen zijn een belangrijke bron voor kunststofrecycling. Bij afvalverwerkingsbedrijven en klassieke afvalverwijderaars kunnen de verschillende soorten kunststof echter niet worden onderscheiden. Daarom moeten de platen meestal ongesorteerd worden verzameld en vervolgens tegen betaling als restafval worden afgevoerd. In tegenstelling hiermee staat ons aanbod om dit verzamelde materiaal in ontvangst te nemen, te sorteren, te malen en terug te brengen in de grondstofkringloop. Hiermee bieden we een milieuvriendelijk en financieel aantrekkelijk alternatief voor thermische verwerking en betalen we de beste prijzen daarvoor.”

Krall Kunststoff-Recycling GmbH

Glanzstoffstr. 21
D-63820 Elsenfeld am Main
Tel.: +49.6022.7099-0

louis.krall@krall.de
www.kunststoff-recycling.de

Nieuws van Krall