Kunststof Spuitgieten & Aluminium Matrijzenbouw

FlinQ Plastics richt zich als uw spuitgieter op MKB bedrijven die een ­betrouwbare partner ­zoeken in kunststof spuitgieten voor kleine tot ­middelgrote series. Het ­kloppend hart van Flinq Plastics is onze eigen ­matrijzenmakerij, waar wij vooral ­aluminium matrijzen fabriceren.

Als ervaren partner in kunststof spuitgieten kunt u bij FlinQ Plastics terecht voor al uw wensen rond spuitgieten. Kennis, ervaring en passie worden ­gecombineerd met duidelijke communicatie, ­eerlijke prijzen en heldere afspraken. Dit alles vormt ons DNA en is allemaal bedoeld om samen tot het beste eindresultaat te komen.

Bij FlinQ Plastics hebben we als spuitgieter ruime ervaring met de verwerking van gangbare materialen als PP, PE, PS en ABS. Maar ook materialen als PA, POM, EPDM en zacht PVC behoren tot de range grondstoffen die we veelvuldig verwerken.
We hebben een tiental spuitgiet machines tot onze beschikking om uw kunststof producten te kunnen spuitgieten. Variërend van 30 tot er met 400 ton.

FlinQ Plastics richt zich als kunststof spuitgieter op series van 500 tot 50.000 stuks technische kunststof producten en halffabricaten.

Eigen Matrijzenmakerij

Het kloppend hart van FlinQ is onze matrijzen­makerij. Bij ieder kunststof spuitgiet deel hoort immers een matrijs.
Doordat wij in eigen huis matrijzen produceren zijn we in staat om snel en voordelig kwalitatief hoogwaardige matrijzen te vervaardigen. Met deze matrijzen produceren we vervolgens uw kunststof spuitgietproducten.

 

Expertise

Onze kracht
Als spuitgieter richt FlinQ zich op MKB ­bedrijven voor de ontwikkeling en productie van technisch kunststof halffabricaten. Met name kleine tot ­middelgrote series passen goed bij ons. (Vanaf 1.000 tot en met 150.000 stuks)

Insert Molding

Specialisme
Met Insert molding leggen we metalen onderdelen in de spuitgietmatrijs. Vervolgens worden ze tijdens het ­spuitgiet proces deels of geheel omgespoten met kunststof. De ­ingelegde metalen onderdelen vormen zo één geheel met het kunststof.

Dikwandig

Specialisme
Bij FlinQ hebben we ruime ervaring in dikwandige kunststof producten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan tand­wielen, borstelwielen, bekistings producten en tal van ­andere dikwandige kunststof producten.

 

Kunststof Spuitgieten bij FlinQ Plastics

FlinQ is een jong en dynamische spuitgieter voor technische kunststof producten. Ondanks dat we een jong bedrijf zijn gaan onze worstels al terug sinds 1947.
Daarom kunt u bij FlinQ vertrouwen op onze ervaring, kennis en passie in de ontwikkeling en productie van kunststof producten. Door deze drie kernwaardes te combineren met uw expertise over de toepassing leggen we de basis. De basis om tot het beste eindresultaat te komen.

We hebben ruime ervaring met de verwerking van een groot aantal gangbare materialen. Dit zijn materialen alszijnde PP, PE, PS, ABS, PA, POM. Maar ook materialen als TPE’s, EPDM en zacht PVC verwerken we veelvuldig. Doormiddel van de beschikking over een tiental spuitgietmachines, zijn we goed in staat uw kunststof producten te produceren. Het machinepark is variërend van 30 tot en met 400 ton.

FlinQ Plastics BV

Hoorn 14
6713 KR Ede
Tel.: 0031 651107903
info@flinqplastics.nl
www.flinqplastics.nl

Nieuws van FlinQ Plastics

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke twee weken actueel nieuws, trends, ontwikkelingen en vacatures uit de kunststof industrie