De AZO Group is een van 's werelds meest ervaren bedrijven als het gaat om geautomatiseerde verwerking van grondstoffen. Van engineering en de levering van afzonderlijke componenten tot de bouw van complete turnkey-installaties, automatisering, installatie en uitgebreide after-sales service: Alle AZO-diensten komen uit één hand en sluiten naadloos op elkaar aan. We Love Ingredients!

We Love Ingredients.

De AZO Group is een van ‘s werelds meest ervaren bedrijven als het gaat om geautomatiseerde verwerking van grondstoffen. Van engineering en de levering van afzonderlijke componenten tot de bouw van complete turnkey-installaties, automatisering, installatie en uitgebreide after-sales service: Alle AZO-diensten komen uit één hand en sluiten naadloos op elkaar aan.

Geen enkel project is hetzelfde. Op basis van uw specifieke eisen ontwikkelen wij een oplossing op maat, van advies tot implementatie. Wij bieden u ondersteuning bij pre-engineering, planning van nieuwe installaties, uitbreiding en renovatie van bestaande installaties.

We voeren haalbaarheidsstudies uit en werken aan levensvatbare proofs of concept totdat we de optimale oplossing hebben gevonden voor een project dat aan uw eisen voldoet. Bij AZO bent u verzekerd van uitzonderlijke kwaliteit, betrouwbaarheid en een hoge afwerkingsgraad van de equipment, die u terugvindt in uw proces en eindproduct.

Recycling wordt steeds belangrijker. Niet in de laatste plaats vanwege de Europese wetgeving zijn alle fabrikanten nu verplicht om, in ieder geval tot op zekere hoogte, over te stappen op recyclaat. Het vermalen van voorraad en recyclaat zorgt voor nieuwe uitdagingen op het gebied van material handling en wij, als experts, hebben oplossingen in handen. En als we een product niet kennen, onderzoeken we het in ons laboratorium en testcentrum. Dit geldt ook voor volledig nieuwe processen.

De toekomst van de kunststofindustrie ligt in duurzame productie, recycling en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. AZO helpt deze doelen te bereiken. Met oplossingen voor de automatisering van gerecycleerde materialen of biopolymeren. Hier reikt ons spectrum van ultrafijn en lichtgewicht maalgoed van foliesnippers tot verwerkt huishoudelijk afval en de upcycling van industrieel productieafval, zoals raamprofielen.

Wij realiseren nieuwe installaties of passen bestaande installaties aan om zowel post-consumer als post-industrial afval te kunnen verwerken. Turn-key oplossingen die geschikt zijn voor zowel mechanische als chemische recycling.

Gerecyclede en duurzame grondstoffen bieden verschillende op het vlak van geautomatiseerde verwerking. Deze uitdagingen komen voort uit de verschillende eigenschappen van de grondstoffen en worden door ons uitgebreid geanalyseerd in ons eigen grondstoffenlaboratorium en testcentrum. Met behulp van deze analyse en onze jarenlange expertise kan het ontwerp en de uitvoering van de installatie individueel worden aangepast aan de milieuvriendelijke materialen.

Verzeker ook uw voorsprong met installaties en machines, die eenvoudig te bedienen en te onderhouden zijn, met een hoge graad van automatisering en bescherming voor zowel de operator, het systeem als het product. De typische kenmerken van grondstofhandlingsystemen made by AZO!

Ontdek de virtuele AZO-wereld

In onze virtuele showroom vindt u alle informatie over AZO op één plaats – van onze producten en oplossingen tot onze AZO mediatheek en strategie met betrekking tot duurzaamheid.

Neem een kijkje en ontdek het zelf.

De AZO Group is een van 's werelds meest ervaren bedrijven als het gaat om geautomatiseerde verwerking van grondstoffen. Van engineering en de levering van afzonderlijke componenten tot de bouw van complete turnkey-installaties, automatisering, installatie en uitgebreide after-sales service: Alle AZO-diensten komen uit één hand en sluiten naadloos op elkaar aan. We Love Ingredients!

AZO

Katwilgweg 15
B-2050 Antwerpen

Tel. +32 3 250 16 00
azo-benelux@azo.com
www.azo.com

Nieuws van AZO