De beste oplossing voor uw branche

Met welke branchespecifieke uitdagingen u ook wordt geconfronteerd, met onze technische knowhow, ons sterke wereldwijde en lokale verkoopnetwerk en onze passie voor de beste oplossing voor onze klanten, stimuleren we groei voor onze ­distributiepartners en klanten in verschillende landen en industrieën. U kunt ­vertrouwen op onze uitgebreide technische ondersteuning en veelbelovende ­service. Verwerkt u kunststoffen? Dan zijn wij uw betrouwbare partner.

Opgericht in 1971 te Rotterdam en momenteel ­gevestigd in Breda, met een logistiek centrum in Etten-Leur, is ALBIS Benelux B.V. een volle dochteronderneming van ALBIS PLASTIC GmbH.
ALBIS PLASTIC GmbH is één van de toonaangevende bedrijven in thermoplasten en thermo­plastische elastomeren. Naast het product­portfolio van bekende kunststoffabrikanten, zoals o.a. BASF, ­Covestro, INEOS Styrolution, LANXESS, Lyondell­Basell en Eastman, biedt ALBIS de ­kunststofverwerkende industrie een uitgebreid ­assortiment van hoogwaardige kunststoffen, ­special ­compounds en masterbatches.

Van standaard polymeren tot technische kunststoffen, hoogwaardige materialen, innovatieve op maat gemaakte verbindingen, thermoplastische elastomeren en duurzame oplossingen – ALBIS bestrijkt het brede spectrum van thermoplastische polymeren en vertegenwoordigt uitsluitend wereldwijd toonaangevende fabrikanten en merken als een betrouwbare distributeur van thermoplasten, afhankelijk van het polymeer.

Walk on the green side of life

De tekenen van de tijd zijn groen: het gebruik van gerecyclede en biobased plastics maakt allerlei toepassingen groener, lichter en duurzamer – met een constante kwaliteit.

Na een grondige analyse zoeken we samen met u naar de best passende, duurzame oplossing voor uw toepassing en begeleiden we u tijdens het productieproces tot aan het eindproduct. ALBIS – alles uit één hand.

Kunststoffen zitten in alles wat we gebruiken. Ze maken toepassingen mogelijk in de moderne geneeskunde, in de auto-industrie, in de bouw en constructie, sport en vrije tijd, koffiemachines, voedselverpakkingen en vele andere alledaagse voorwerpen.

Tegenwoordig ligt de focus op de CO2-voetafdruk van elk afzonderlijk product. Merkfabrikanten en consumenten besteden steeds meer aandacht aan zaken als duurzame producten of gesloten kringlopen. Elke stap in de hele waardeketen telt – van de winning van grondstoffen tot het transport, de productie en de hele gebruiksduur van het product. Om het afval dat bij dit proces vrijkomt te mini­maliseren, zoeken merkeigenaren en kunststofproducenten continu naar manieren om kunststoffen te hergebruiken en te recyclen of biobased kunststoffen te gebruiken. Deze duurzame oplossingen verkleinen de CO2-voet­afdruk aanzienlijk, verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en maximaliseren de ­waarde van kunststoffen.

Het portfolio met duurzame oplossingen van ALBIS bevat een ongeëvenaarde selectie van producten van onze langdurige partners BASF, Covestro, INEOS Styrolution, LANXESS, LyondellBasell, MBA Polymers, MGG Polymers, Solvay, Tecnaro en onze nieuwste partner SK Chemicals, naast de bekende en innovatieve merken van MOCOM en WIPAG.

Wat uw duurzame eisen ook zijn, wij hebben een oplossing voor u. Praat met ons!

ALBIS Benelux B.V.

Paardeweide 2
4824 EH Breda
Tel.: +31(0)76 543 38 00
albisbenelux@albis.com
www.albis.com

Nieuws van Albis