Benodigdheden voor kunststofverwerking

4Moulding biedt randapparatuur, gereedschappen, gebruiks- en ­verbruiks­middelen voor kunststofverwerking en matrijsbouw.

Herzog systems AG Afsluitbare ­spuitneuzen

Zwitserse betrouwbaarheid en duurzaamheid. Als exclusief distributeur biedt 4Moulding het complete programma spuitneuzen, gasinjectoren, onderdelen en service. Herzog spuitneuzen zijn geschikt voor vrijwel alle thermoplasten (niet voor pvc).

4clean Reinigingscompound

4clean is een bijzonder effectief reinigingsmiddel om plasticeerschroeven en -cilinders, spuitkoppen en hotrunners, snel, grondig en veilig schoon te maken bij kleur- en materiaalwisselingen. 4clean is NSF FDA goedgekeurd en kan daarom worden gebruikt in voedselgerelateerde productie.

Brixiaplast Plasticeerschroeven, -cilinders en sperringsets

4Moulding heeft een breed scala aan producten als het gaat over plasticeren & homogeniseren. Wij werken met een ­gerenommeerde ­fabrikant welke al ruim 30 jaar slijtvaste plasticeer-­eenheden voor kunststofverwerkers en ­machinefabrikanten ontwikkelt en produceert. Het uitgangsmateriaal is afkomstig van o.a. REILOY en XALOY. Omdat wij rechtstreeks van de fabrikant betrekken blijven de prijzen concurrerend.

Airtect Kunststof lekdetectiesysteem

Airtect biedt bescherming tegen hoge schade als gevolg van kunststoflekkages aan de spuitneus en matrijs/hotrunner. Bij lekkage volgt direct alarmering, verder inspuiten wordt gestopt en de plaats van de lekkage wordt op het LCD display getoond. De Airtect verdeler op het matrijshuis bewaakt tevens de matrijstemperatuur.

LIAD Gravimetrische doseerapparatuur

Nauwkeurige en stabiele dosering van masterbatch/additief, synchroon aan de toevoer van het hoofdcomponent, vormt de basis voor een homogene smelt, een stabiel proces en een optimaal product. Gravimetrische doseerapparatuur biedt constante gewichtscontrole en bijsturing daarop. Naast optimale product­kwaliteit, is het, dankzij de accurate dosering vaak mogelijk om het masterbatch percentage te reduceren. ­Reductie van 25% en meer is beslist geen ­uitzondering. De investering betaalt zich zo in korte tijd terug.

Flosense Flexibele stromingsmeting

FloSense is een betaalbaar en flexibel bewakings­systeem dat is ontworpen voor nauwkeurige meting en bewaking van stroming-, temperatuur- en drukvariaties in elk koelcircuit. De essentiële temperatuurhuishouding van uw matrijs wordt inzichtelijk gemaakt. Zie FloSense.nl.

Mengneuzen/Statische mixers

Statische mixers – mengers zorgen voor een optimaal gehomogeniseerde smelt tijdens de injectieslag. Door de verbeterde verdeling van het pigment kan tevens een aanzienlijk lager percentage masterbatch volstaan waardoor u de investering voor de mixer in zeer korte tijd terugverdiend (vaak binnen enkele weken!). 4Moulding levert naast de mengsets ook complete mengneuzen.

Mouldpro Hotrunnerbesturingen

Modulaire hotrunner controllers, opgebouwd in een robuuste stalen kast. Leverbaar als ­enkel-, twee-, vier-, zes-, acht- en twaalfvoudig. ­Compleet met aansluitkabel(s) voor de verbinding tussen de matrijs en de controller. De ­modules zijn compatibel met gangbare merken.

Mouldshop.nl

Mouldshop.nl is een overzichtelijke webshop waar u alles voor de matrijs en proces zult vinden. Het zeer uitgebreide assortiment bestaat onder andere uit:

  • Matrijs-snelkoppelingen o.a. Hasco-DME-Stäubli-RPL compatibel
  • Lossing-, smering- en conserveringssprays
  • Kogelkranen, fittingen, slangen, verdelers
  • Trechtermagneten, verwarmingsbanden, koperen/messing/bronzen gereedschappen, opspanklemmen, grijpers, zuignappen, ­ontkalkingspompen, thermovoelers, et cetera

4Moulding / Mouldshop.nl

De Scheper 319/1
5688 HP Oirschot
tel.: 0031 (0)499 550520
mouldshop@4moulding.nl
www.4moulding.nl
www.mouldshop.nl
www.flosense.nl

Nieuws van 4Moulding