Leveren en slijpen van industriële snijgereedschappen

TKM Diacarb – voor het leveren en slijpen van industriële snijgereedschappen voor de chemische en kunststofverwerkende industrie. Grote concerns ­vertrouwen op TKM Diacarb voor het volautomatisch slijpen van hun rotor-/­statormessen, ­granulatorfrezen, extrusiemessen (onderwater granulatie) en ­maalplaten ­(cryogeen), alles conform de oorspronkelijke OEM-specificaties. Ook voor ­nieuwlevering bent u bij TKM Diacarb aan het juiste adres.

Wij slijpen uw rotor-/­statormessen, ­granulatorfrezen, extrusiemessen (onderwater granulatie) en ­maalplaten ­(cryogeen), alles conform de oorspronkelijke OEM-specificaties. Ook voor ­nieuwlevering bent u bij TKM Diacarb aan het juiste adres.

Chemische industrie 

Strang granulatie (Rieter Automatik, RE-Scheer, Cumberland) 

Exacte specificaties, slijprapporten, automatisering: het beeld van onze activiteiten in de chemische industrie. Zo worden granulatorfrezen van o.a. de merken Rieter Automatik, RE-Scheer en Cumberland volautomatisch geslepen conform de oorspronkelijke OEM-specificaties. Dat wil zeggen: 

 • Bij iedere slijping wordt het oorspronkelijke tandprofiel volledig hersteld, inclusief de tanddiepte.
 • Slechte pellets door o.a. braamvorming, te ­lange of scheve pellets, verkleving van pellets en stof wordt voorkomen door juiste afvoer.
 • Minimale afname van de diameter.
 • Iedere frees wordt voorzien van een certificaat. Op dit certificaat wordt vermeld wat precies door onze specialisten is aangetroffen en indien nodig hersteld.
 • Eventuele reparatie van een beschadigde ­stelliettand.
 • Vervangen van geklemde HM-inserts indien noodzakelijk.

De specificaties worden altijd door TKM Diacarb herkend omdat iedere afzonderlijke frees een ­eigen identiteitscode heeft. 

Deze identificatie wordt ook in een log opgenomen. Daarnaast ­v­oeren wij aanvullende werkzaamheden uit: 

 • Revisie van assen en astappen.
 • Controle en vervanging van lagers.
 • Productie van nieuwe rotorfrezen in alle ­materialen.
 • Het opnieuw bekleden van intrekrollen.

Onderwater granulatie (BKG, Gala) 

Grote en internationale concerns in de kunststof chemie vertrouwen op TKM Diacarb. Ook waar het gaat om extrusiemessen voor o.a. BKG, Gala en KraussMaffei: 

 • Slijpen conform OEM-specificaties.
 • Adviezen tot productie- en rendements­verbetering (kostenbesparingen).
 • Productie van extrusiemessen in alle materialen.

Recycling industrie 

Kracht en tolerantie 

Onze relaties in de recycling industrie zijn een logisch gevolg van onze betrokkenheid in de ­chemische industrie. Rotor- en statormessen worden op onze 6 meter lange slijpmachines per set op gelijke hoogte geslepen en eventueel zelfs afgesteld op inbouwmaat. Dankzij deze slijp­methode wordt onbalans in uw rotor voorkomen. U krijgt uw messen altijd binnen 1 week weer geleverd. De recycling industrie breidt zich nog steeds uit en TKM Diacarb groeit daarin mee. Zo is TKM Diacarb alweer een tijd actief met het slijpen van bijvoorbeeld maalblokken en cryogene platen. 

Maalplaten (cryogeen) 

TKM Diacarb is specialist in het volautomatisch herslijpen van maalplaten waarbij de OEM-­specificatie centraal staat. De tanden worden volledig hersteld in het oorspronkelijke profiel. Eventueel bekleden we de maalplaten na het slijpen met speciale coatings, afhankelijk van de toepassing. De platen worden niet gestoken, maar op een CNC-machine geslepen waardoor de snijfunctie na onze bewerking is geoptimaliseerd en vibratie geminimaliseerd. Daarnaast produceert TKM Diacarb nieuwe platen en segmenten met dezelfde hoge kwaliteitsnorm.

TKM Diacarb B.V.

Hoofdweg 50
2908 LC Capelle aan den IJssel
Tel.: +31 (0) 10 45 999 45
info@tkmdiacarb.com
www.tkmdiacarb.com

Nieuws van TKM Diacarb