Time-to-market cruciaal? Bespaar tijd en produceer sneller!

Hoe beheers je kosten en kun je toch snel spuitgietwerk in serie produceren? Dat is eigenlijk telkens de vraag die we krijgen van bedrijven die een idee snel om willen zetten in een serieproductie. Want ‘time-to-market’ is steeds vaker een cruciale factor bij productintroducties.

Vaak gaat het daarbij eerst om een relatief kleine serie producten om in de praktijk te testen, of om de concurrentie een slag voor te zijn. Materiaalkennis, bekendheid met de mogelijkheden van spuitgieten en inlevingsvermogen in de gebruiksomstandigheden zijn drie belangrijke factoren daarvoor. Ze vormen bij ADSO al in de ontwerpfase de basis om tijd te besparen, sneller te produceren en de investeringen in een matrijs beperkt te houden.

Alles onder één dak

Door de unieke combinatie van verschillende disciplines is ADSO een ontwerpbureau en productiebedrijf in één, waar ontwerpen, testen en produceren ‘onder één dak’ plaatsvinden. Op deze manier wordt kostbare tijd bespaard en kunnen wij uw idee razendsnel omzetten in een serieproduct. Daarbij richt ADSO zich op technisch complexe producten met specifieke randvoorwaarden voor de verwerkingsprocessen.

Van kleine oplage tot serieproductie

Vaak wordt gedacht dat spuitgieten alleen relevant is voor grote serieproducties. Dit omdat het maken van de matrijs kostbaar is. ADSO biedt echter de mogelijk om ook in kleinere productieseries te produceren met betaalbare matrijzen. Daarvoor hebben wij verschillende matrijsconcepten uitgewerkt die hiervoor ingezet worden.
Ideaal om snel een praktijktest uit te voeren of als time-to-market cruciaal is. En ook voor producten die slechts in een relatief kleine oplage geproduceerd hoeven te worden. Wij werken daarvoor nauw samen met uw R&D-mensen. Die samenwerking resulteert al in de ontwerpfase in oplossingen die tijd en kosten besparen.

Als opschaling van de oplages nodig is, wordt de door ADSO opgedane kennis en ervaring gebruikt om matrijzen voor grotere productieseries te vervaardigen. Zo wordt uw kostbare tijd en investering optimaal benut en groeien wij als het ware met u mee.

Advanced Solutions

Heeft u ook een idee voor een product dat u snel wilt testen of introduceren op de markt? Maar weet u niet goed hoe dit aan te pakken of heeft u twijfels over de hoogte van de investering? Neem dan contact op met Bart Hendrickx van ADSO. Hij vertelt u alles over onze ‘Rapid services’ die helpen de investeringsdrempel laag te houden. En er voor zorgen dat uw idee razendsnel wordt omgezet in een oplossing voor hoogwaardig spuitgietwerk in productieruns vanaf een enkel exemplaar tot duizenden stuks. Methodes die u tevens helpen tijd te besparen en snel te produceren.

ADSO bvba

Hoek 76 / Unit 72
2850 Boom (BE)
Tel.: +32 (0)498 40 05 04
contact@adso.be
www.adso.be

Nieuws van ADSO