Technische kunststoffen op maat en bewerkt: wij regelen het voor u

Technische kunststoffen zijn er in vele soorten en de toepassingen zijn divers. De producteigenschappen lenen zich zeer goed wanneer hoge eisen worden gesteld. Door hun aard en samenstelling zijn (glas)vezel versterkte thermoharders sterk en  goed te bewerken. Ook zijn ze bestendig tegen hitte en oplosmiddelen, waardoor ze bij hoge temperaturen niet tot zeer moeilijk branden, smelten of verweken. Tevens zijn industriële kunststoffen goed elektrisch isolerende materialen.

 

Sterk, isolerend en thermisch belastbaar

Thermoharders zoals hardpapier, hardweefsel, polyester en epoxy hebben elk hun eigen typerende kenmerken. Ze worden onder meer toegepast in de elektrotechniek, machinebouw, medische techniek, voedingsmiddelenindustrie, chemie en petrochemie. Door hun (glas)vezelversterking, hebben ze een hoge mechanische sterkte.

Een tweede kenmerk van technische kunststoffen is hun goede elektrisch isolerende eigenschap. Een belangrijke reden waarom Wescap – van huis uit bekend met de levering van onderdelen en halffabricaten voor elektromotoren en transformatoren – thermoharders in haar assortiment voert. Gebaseerd op de vraag van afnemers naar materialen met een hoge elektrische isolatie­waarde, die net zo sterk zijn als staal maar lichter. Industriële kunststoffen hebben die eigenschappen en zijn goed bestand tegen hoge temperaturen en oplosmiddelen.

 

Bewerken is specialistenwerk

Thermoharders zijn net zo goed te bewerken als metaalsoorten. Het bewerken van industriële kunststoffen is echter wel specialistenwerk. Het vereist kennis over de materiaaleigenschappen en speciale machines en gereedschappen in apart daarvoor ingerichte ruimtes. Dit om te voorkomen dat machines bij de bewerking beschadigd raken. Samen met onze toeleveranciers bieden wij u die kennis van zaken, het juiste machinepark, de ­materialen en bewerkingsmogelijkheden zoals:
•    zagen;
•    boren;
•    draaien;
•    frezen;
•    stansen;
•    slijpen.

 

Wij regelen het voor u

Met (glas)vezel versterkte kunststoffen worden onder verschillende product- of handels­namen geleverd. Wij zorgen er voor dat u het juiste ­materiaal geleverd krijgt dat voldoet aan uw ­specificaties en de EN 60893-norm. Afhankelijk van aard en samenstelling kunnen thermo­hardende materialen geleverd worden in:
•    platen;
•    buizen;
•    staven.

Dit alles in verschillende materiaaldiktes en/of diameters. De afmetingen in lengte en breedte zijn divers maar doorgaans te groot voor de meeste afnemers. Daarom levert Wescap platen, buizen en staven op maat en voorzien van door u opgegeven bewerkingen. Dit alles op basis van een door u aangeleverde tekening, ongeacht of dit een enkel stuk is of een grotere serie. Wij regelen het voor u!

Neem contact met ons op als u ­vragen heeft of benieuwd bent naar de ­specifieke mogelijkheden voor­ ­toepassing van ­(bewerkte) technische kunststoffen voor uw bedrijf.

Wescap Technische Kunststoffen

Veldkampweg 19
7731 TK Ommen
Tel.: +31 (0)529 46 28 30
sales@wescap.nl
wescap.nl/producten/technische-kunststoffen

Nieuws van Wescap