Van kunststof naar op PHA gebaseerde oplossingen

PHAradox is een nieuw merk van Helian Polymers, gespecialiseerd in PHA-biopolymeeroplossingen. Met strategische partnerschappen en actieve ­materiaalontwikkeling zijn we in staat op maat gemaakte oplossingen aan te ­bieden die aan uw specifieke behoeften voldoen. Met PHAradox helpen we u de overstap te maken van kunststof naar op PHA gebaseerde oplossingen.

PHAradox’ nadruk op innovatie en ­hoogwaardige applicatie-ontwikkeling maakt ons uw ideale partner in een snel veranderend sociaal, milieu- en regelgevingslandschap. Onze eigen ontwikkelingen zijn 100% op PHA gebaseerde producten en volledig biologisch afbreekbaar.
Bij PHAradox kijken we naar uw individuele behoeften en zullen hier een passende, bio-gebaseerde materiaaloplossing voor aanbieden. Met PHAradox helpen we u de overstap te maken van kunststof naar op PHA gebaseerde oplossingen.

Over PHA

Wat onderscheidt PHA als alternatief voor meer traditionele petrochemische kunststoffen?
PHA’s zijn materialen die zowel biobased als biologisch afbreekbaar zijn. De belangrijkste grondstoffen die bij de productie van PHA’s worden gebruikt, zijn suikers en plantaardige oliën. De laatste jaren zijn er echter verschillende methoden ontwikkeld waarbij afvalwaterstromen, kunststofafval, hernieuwbaar methaan en kooldioxide als grondstof worden gebruikt.

Ontdek PHAradox!

PHA’s hebben een groot potentieel wat, indien correct toegepast, resulteert in een veelheid aan toepassingen. Dit is waar PHAradox om de hoek komt kijken. Door verschillende PHA-polymeren te mengen en eventueel duurzame vulstoffen of vezels toe te voegen, stemt PHAradox zijn PHA­-formuleringen perfect af op de behoeften van de klant.

Deze kennis om PHA-blends aan te passen, samen met uitgebreide verwerkingsbegeleiding, stelt PHAradox in staat om een breed scala aan ­materiële uitdagingen met PHA-gebaseerde ­materialen op te lossen.

De materialen kunnen diverse vormen aan­nemen, van granulaat voor spuitgieten en extrusie tot platen voor thermovormen en filamenten voor 3D-printen. Omdat de meeste hiervan in eigen beheer op pilotschaal kunnen worden geproduceerd, kan PHAradox het ontwikkelproces van idee naar productie aanzienlijk verkorten.

Uw eigen materiaaloplossing op maat

Materiaalontwikkeling op maat staat centraal bij PHAradox. We werken nauw samen met onze partners om u de beste PHA-gebaseerde materialen te bieden die op de markt verkrijgbaar zijn. Maar daar stoppen we niet. We produceren ook onze eigen op PHA gebaseerde formuleringen, in eigen huis ontwikkeld en volledig biologisch afbreekbaar.

Hoe het werkt?

Eenvoudig: Bent u op zoek naar een duurzame oplossing? Neem dan contact met ons op.
We plannen een gesprek en bespreken uw behoeften, wensen en de functionaliteit van het eindproduct. Van daaruit gaan we samen met u op zoek naar het juiste materiaal voor uw ­specifieke toepassing.
Alle materialen die we ontwikkelen, worden ­uitgebreid (in eigen huis) getest volgens onze eigen hoge normen en de behoeften van onze klanten. Zo zorgen wij voor snelheid en flexibiliteit zonder in te leveren op kwaliteit.

PHAradox staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en applicatie-ontwikkeling op maat.

PHAradox by
Helian Polymers BV

Bremweg 7
5951 DK Belfeld
Tel.: +31(0)77 398 09 09
sales@helianpolymers.com
pharadox.com

Nieuws van PHAradox