We create Smart Factories - ook in Nederland

MPDV is uw partner voor digitale transformatie. Naast softwareoplossingen voor de productie bieden wij ook individuele trainingen en diensten aan, om u te helpen uw versie van de Smart Factory te realiseren.

MPDV, met hoofdkantoor in Mosbach, Duitsland, is marktleider van IT-oplossingen voor de maakindustrie. Met meer dan 40 jaar projectervaring in productieomgevingen beschikt MPDV over uitgebreide expertise en ondersteunt het bedrijven in iedere bedrijfsgrootte op hun weg naar Smart Factory.

Producten van MPDV zoals het Manufacturing Execution System (MES) HYDRA, het Advanced Planning and Scheduling System (APS) ­FEDRA of het Manufacturing Integration Platform (MIP) stellen productiebedrijven in staat hun productie­processen efficiënter in te richten en zo de concurrentie een stap vóór te blijven. Met deze systemen kunnen productie ­gerelateerde gegevens in de hele waardeketen in real time worden verzameld en geëvalueerd. Als het productie­proces vertraging oploopt, herkennen de werknemers dat onmiddellijk en kunnen zij gerichte maatregelen nemen.

Met HYDRA X naar de toekomst van productie-IT

Een Smart Factory is heel individueel, maar heeft toch gestandaardiseerde oplossingen nodig. Softwareleveranciers ontwikkelen daarom oplossingen, die zo flexibel mogelijk zijn en de gebruiker óók de vrijheid geven om delen van de oplossing te combineren met delen van andere leveranciers. De hedendaagse aanpak van ‘alles uit één hand’ komt steeds meer op de achtergrond. MPDV heeft deze marktontwikkeling voorzien en heeft met ­HYDRA X een product op de markt gebracht, dat ook in de toekomst nog precies voldoet aan de ­eisen van Smart Factory. Het functionele bereik van HYDRA X gaat veel verder dan dat van een klassiek Manufacturing Execution System (MES).

HYDRA X is een verzameling gebruikersgerichte applicaties, zogenaamde Manufacturing Apps (mApps), die flexibel met elkaar kunnen worden gecombineerd op basis van het Manufacturing Integration Platform (MIP) van MPDV. Het resultaat is een ecosysteem van toepassingen, die allemaal interoperabel zijn – zelfs over de grenzen van leveranciers heen.

Het gebruik van moderne technologieën en richtlijnen is bij HYDRA X vanzelfsprekend. Naast de open platform-architectuur omvat het ­standaard-portfolio van MPDV Software as a Service (SaaS), Edge Computing, kunstmatige intelligentie, low-code en flexibele web client technologieën. HYDRA X is in het bijzonder gericht op gebruiksvriendelijkheid. De nieuwe HTML5-­gebaseerde webclient is responsive en kan dus op elk toestel worden gebruikt.

Flexibel, offline gebruik en real time

Er zijn ook enkele veranderingen in de ­manier waarop de shop floor is gekoppeld. Een MIP-­AddOn, Distributed Edge Computing (DEC) genaamd, zorgt ervoor dat machines van alle types en leeftijden kunnen worden aangesloten op HYDRA X. Nieuw hier is niet alleen de lean ­gegevensverzamel-architectuur, maar ook de mogelijkheid van gedecentraliseerde voorbereiding van gegevens. Dit zorgt voor de nodige real-time capaciteit in de shop floor en ontlast tegelijkertijd de netwerkinfrastructuur.

Met behulp van eenvoudige configuratie-opties kan elke gebruiker zelf bepalen, welke gegevens worden vastgelegd, welke voorbereiding of ­aggregatie vereist is en hoe de gegevens vervolgens voor verschillende doeleinden worden verwerkt. Soortgelijke opties kunnen vrij worden geconfigureerd voor elk type van gegevensverwerving, al naar gelang de vereisten. Het low-code principe is ook hier van toepassing. Alle onderlinge verbanden worden gemodelleerd en niet geprogrammeerd. Dit vergemakkelijkt noodzakelijke aanpassingen, zodat deze ook door de gebruiker zelf kunnen worden aangebracht.

Met HYDRA X is MPDV aangekomen waar de markt innovatieve ­productie-­IT nodig heeft, vandaag en in de komende decennia – in het tijdperk van apps, platforms en ecosystemen. De beproefde combinatie van gebruikers nabijheid en gevoel van voordeel brengende innovaties komt ook tot uiting in de nieuwe generatie productie-IT van MPDV. Aan de behoeften van een Smart Factory van vandaag en morgen wordt voldaan.

MPDV

Contact: Charles van der Pluijm
Henry Woodstraat 65
7558 CN Hengelo

Tel.: +49 162 2537 448
info.ne@mpdv.com
www.mpdv.com/de/mpdv-in-nederland

Nieuws van MPDV