Nauwkeurige industriële 3D-metrologie

De metrologie-oplossingen van GOM ondersteunen OEM’s, leveranciers en research­centra wereldwijd voor het optimaliseren van processen, reduceren van onkosten en verkorten van de ontwikkelingstijden in alle soorten productie­processen.

In de kunststoftechniek ondersteunt en versnelt 3D-metrologie alle fasen van het spuitgieten, blaasgieten en thermovormen: van prototype- en gereedschapsbouw tot en met de inspectie­rapporten voor de vrijgave van producten, de analyse van de assemblage en belastingstesten.

ATOS is een optisch 3D-coördinatenmeet­systeem dat contactloze metingen van complete ­oppervlakken van prototypes, elektroden, gereedschappen en spuitgietproducten mogelijk maakt, ­ongeacht de grootte van het object. In ­tegenstelling tot tactiele meettechnieken legt deze methode zelfs complexe vrije vormcontouren snel en volledig vast.

Het meten van de volledige oppervlakte ­garandeert een snellere vrijgave en een gerichte gereedschapscorrectie, waardoor de doorlooptijd van de productie wordt verkort. Zowel de metingen als het hele evaluatieproces kunnen worden geautomatiseerd.

Onze oplossingen in kunststofverwerking:
•    Materiaaleigenschappen bepalen
•    CAD/PMI – Ontwerp
•    CAE – Simulatie & Verificatie
•    CAD/CAM – Gereedschap & Electrodes
•    Spuitgegoten stukken & eerste steekproeven
•    Assemblage & Belastingstesten

3D-inspectie in GOM Inspect Suite
Met 3D-sensoren en optische metrologie krijgt u niet alleen nauwkeurigere en uitgebreidere meetresultaten, de GOM Inspect Suite biedt u ook gedetailleerde en veelzijdige analyses, berekeningen of rapporten. Aan de slag gaan met GOM Inspect Suite is eenvoudig. U kunt CAD-gegevens importeren, polygoonnetten maken uit puntenwolken, 3D-inspecties uitvoeren en uw resultaten eenvoudig en overzichtelijk in rapporten samenstellen – allemaal gratis!

Sinds medio 2019 maakt GOM deel uit van de ZEISS Group en heeft het het Centre of Excellence voor optische metrologie gevormd. Met meer dan 31.000 medewerkers in 50 landen is ZEISS een internationaal toonaangevende technologieonderneming die actief is op het gebied van optica en opto-elektronica. In het vorige fiscale jaar genereerde de ZEISS Groep een jaaromzet van in totaal meer dan 6,4 miljard euro in zijn vier segmenten Semiconductor Manufacturing Technology, Industrial Quality & Research, Medical Technology en Consumer Markets (status: 30 september 2019).

Van productontwikkeling tot productie en distributie, GOM biedt machines en systemen voor handmatige en geautomatiseerde 3D-digitalisering, evaluatiesoftware, training en ­professionele ondersteuning uit één hand. Tegenwoordig versnellen en verbeteren meer dan 17.000 systeem­installaties productontwikkelings- en productieprocessen voor internationale bedrijven in industrieën zoals de automobiel-, ruimtevaart-, energie- en consumptiegoederen, voor hun leveranciers en voor vele onderzoeksinstituten en universiteiten.

Meer specifieke toepassingen vindt u hier:
www.gom.com/solutions

GOM Branch Benelux

Interleuvenlaan 15F
3001 Leuven (BE)
Tel.: +32 (0)16 40 80 34
info-benelux@gom.com
www.gom.com

Nieuws van GOM