Fournier Polymers, your first choice in plastics

Fournier Polymers, onderdeel van de Fournier group, is de schakel tussen producent en kunststofverwerker. Wij zorgen voor een fijnmazige distributie van hoogwaardige kunststoffen. Kijk op onze website voor een eerste indruk van ons uitgebreide assortiment polymeren en onze service.

Met onze professionele medewerkers, die kennis hebben van de markt en deze nauwlettend in de gaten houden, laten wij het gehele proces voor u soepel en volgens uw kwaliteitseisen verlopen. Hiervoor maken wij gebruik van een up-to-date order tracking informatiesysteem en zijn wij ISO 9001 gecertificeerd.

Fournier Polymers is officieel distributeur in de Benelux van o.a. ExxonMobil Chemical, Borealis, Eni Versalis, Radici Plastics, Polychim, LG, Wiwax, Elastron en Ducor.

Producten

Onze productcatalogus biedt een breed scala aan polymeren, waaronder grondstoffen, technische polymeren, plastomeren en elastomeren en additieven en masterbatches.

Verdeling

Een deskundige verkoop- en serviceondersteuning klaar om efficiënt aan onze klanten te leveren. Technische ondersteuning die een service van hoge kwaliteit biedt.

Inkoop

Leveren tegen een concurrerende prijs, ongeacht de behoeften van de klant. Voorkeursleverancier van ExxonMobil-producten.

Logistiek

Internationale aanwezigheid plus een compleet aanbod van transport- en logistieke service en internationale operationele kennis voor een compleet beheer van materialen in de supply chain.

Technische service

Fournier Polymers geeft u deskundige ondersteuning bij uw projecten om kunststof onderdelen te ontwerpen en de juiste materialen te kiezen. Onze technische dienst, gevestigd in Lyon, wordt ondersteund door de onderzoeks- en ontwikkelingsteams die deelnemen aan de ontwikkeling van formuleringen en technische studies.

Deze omvatten onder meer analyses van onderdelen en eindige-elementenstudies (reologie en mechanisch). We hechten fundamenteel belang aan innovatie en werken nauw met u samen om tot de juiste oplossingen voor uw behoeften te komen.

Training en advies

De dochteronderneming van Fournier Group, Avenir Formation is een geaccrediteerde opleidingsinstelling gespecialiseerd in opleiding en advies op 3 hoofdgebieden:

  • Kwaliteit: opleiding in ISO – advies voor de certificering…
  • Verordening: REACH – Gevaarlijke goederen, MSDS, HACCP…
  • Milieu: afvalbeheer – beoordeling van broeikasgassen – CO2-voetafdruk…
  • En nog veel meer beschikbaar (zie de commerciële brochure van Avenir Formation).

De belangrijkste troeven van Avenir-formatie:

  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen
  • Trainingen op maat op de site van de klant
  • Een interventiebegeleidersteam expert in hun vakgebied uit het vakgebied.

Fournier Polymers

Hoevestein 36
4903 SC Oosterhout
Tel.: +31 162 49 16 50
info.bnl@fournierpolymers.com
www.fournierpolymers.com

Nieuws van Fournier Polymers