Ons universum van diensten draait om de pellet

AMP-POLYMIX is een distributeur gespecialiseerd in kunststof materialen. De groep heeft dochterondernemingen in meer dan tien landen in Europa maar ook in de Maghreb (Tunesië en Marokko). We voldoen aan de behoeften en eisen van alle klanten. Dankzij de nabijheid van lokale voorraad, kunt u profiteren van scherp geprijsde leveringen binnen de beste tijd. 

Als AMP-POLYMIX Group hechten wij bijzonder veel belang aan onze klanten en we stellen de relaties centraal in onze prioriteiten. Ons team zal altijd reageren op uw verzoeken en u voorzien van hoogwaardige expertise. We beschikken over een landelijk voorraadnetwerk waardoor een breed assortiment aan producten beschikbaar is.

Een groep van Europese experts

De POLYMIX-AMP-groep is het resultaat van de synergie van de respectievelijke bedrijven POLYMIX en AMP, beide opgericht door Julien FATH in de loop van de jaren 80.

POLYMIX

De Franse leider in de distributie van technische polymeren, Polymix positioneert zich meer dan ooit als een ‘spotter van innovaties’. Al twintig jaar toont POLYMIX knowhow en multi-skills in de marketing van thermoplastische materialen.

AMP

AMP is gespecialiseerd in de distributie van technische polymeren. Sinds 1983 werkt AMP (Alpha Matières Plastiques) nauw samen met zijn partners: MCPP, Chimei, CCP, Domo, Invista, Elix, Chevron Phillips, Idemitsu, MBA, Novalca, Powerpol, Breplast, Purgex, Plastika Kritis, Gabriel.

Wij kunnen inspelen op uw vraag naar benodigdheden, uw technische wensen en materiaalprijzen. We richten ons op de problemen en specifieke kenmerken van elke markt (automobiel, elektronica, industrie, sport en vrije tijd, medisch, enz.).

Productfamilie

Terwijl Polymix erkende kennis biedt op het gebied van transparante kunststoffen in de cosmetica- en medische wereld, is AMP gespecialiseerd in compounds, additieven en purges in de automobiel- en elektriciteitssector. Complementaire gebieden die ons in staat stellen om een breed scala aan producten aan te bieden.

Engineering


Meer dan 5000 technische ETP-referenties: PA, PC, PC/ABS, POM, Elastomeren (SEBS, TPU…), Purge en vele anderen.

Ook in transparante materialen zijn wij specialist.

High-tech polymeren


PVDF, PPA, LCP, SPS, PSU, PPSU, PES, PEI, TPI, PPS, PEEK, PEK, PEKK en blend PEI.

De groep is expert in materialen voor hoge temperaturen en heeft ook een breed scala aan geavanceerde en innovatieve materialen op het gebied van luchtvaart, medisch en metaalvervanging.

Grondstoffen


Amorf: SAN, ABS, PVC-EVA
Semi-kristallijn: HDPE, HDPE, PET, PP
Additieven en Masterbatches als aanvulling op het assortiment
Modificerende polymeren – POF

Groene kunststof


Om u te ondersteunen bij een milieuvriendelijke aanpak, verrijkt AMP-POLYMIX zijn assortiment thermoplastische materialen met gerecycleerde harsen. Onze harsen zijn afkomstig van betrouwbare en regelmatige bronnen en bieden de hoogste kwaliteit op de markt. We bieden post-industriële en post-consumer gerecycleerde materialen. Gerecycleerde materialen: PE en PP – PS, ABS en PC/ABS.

Er zijn ook biologisch geproduceerde en biologisch afbreekbare materialen beschikbaar.

Onze expertises

Deskundigheid en advies bij de selectie van materialen


We voeren een wereldwijde bewaking uit in meer dan 35 landen om de nieuwste Europese, Amerikaanse en Aziatische innovaties met u te delen om de uitdagingen en specifieke kenmerken van elke markt aan te pakken. Door de omvang van ons assortiment bieden wij u objectief het materiaal aan dat het beste bij uw wensen past.

Ontwikkelingscontrole


Wij adviseren u in projectontwikkeling, uitvoering en monitoring van testen, maar ook in een volledige expertise (technisch en kostprijs) in het kader van materiaalvervanging. Onze aanpak speelt in op de huidige problemen van concurrentievermogen en innovatiemiddelen (kostenreductie, metaalvervanging, technische monitoring, enz.).

Technische ondersteuning bij testen


Wij bieden u de mogelijkheid om tests uit te voeren op de door u gewenste materialen en bieden u technische assistentie en antwoorden op al uw vragen. Wij kunnen ook fysiek aanwezig zijn tijdens uw proefperiode.

AMP-POLYMIX Group

De Keyserlei 58-60
Century Center – Box 19
2018 ANTWERPEN België

Tél. 0032 3 304 96 42
benelux@polymix.eu
ampxgroup.com

Nieuws van AMP-POLYMIX Group