Kunststof onderdelen – vooral zichtbare delen – zijn vaak gecoat. Naast gedefinieerde visuele en tactiele eigenschappen biedt dit ook functionele voordelen, zoals een verbeterde mediabestendigheid. Er moet rekening worden gehouden met een aantal factoren om ervoor te zorgen dat de coating succesvol is en voldoet aan de kwaliteitseisen. Beïnvloedende factoren zoals het spuitgietproces als stroomopwaartse verwerkingstechnologie of de oppervlakte-eigenschappen van het te coaten onderdeel hebben een enorme impact op het resultaat. Ook het type verf en het coatingproces spelen een rol. Om deze reden organiseren SKZ en haar dochteronderneming EZD (European Center for Dispersion Technologies) in het Duitse Würzburg een tweedaagse intensieve cursus waarin alle aspecten van het coaten van kunststoffen aan bod komen.

 

Procesoptimalisatie en oppervlakteanalyse komen aan bod, evenals schadeanalyse en coatingsystemen. Externe experts uit de automobielsector of grondstofproducenten ronden het seminar af. Ook de SKZ-locatie in Selb, die zich intensief bezighoudt met dispersies en suspensies, zal de nodige input leveren.

‘We zijn verheugd dat we onze praktische kennis tijdens de cursus kunnen delen. Dankzij onze expertise op het gebied van verfformulering en het nat- en poedercoaten van kunststof onderdelen beschikken we over een uitstekende kennis van de hele procesketen’, zegt Dr. Felipe Wolff-Fabris, cursusleider en hoofd van de EZD in Selb.

Een bezoek aan de Ratskeller in Würzburg aan het einde van de eerste dag van het evenement biedt ook een goede gelegenheid om ideeën uit te wisselen en te netwerken.

Voor meer informatie en registratie: https://www.skz.de/bildung/kurs/lackieren-von-kunststoffen